Feltört bejárati ajtófélfa javítása fagittel, hogyan?
Egy hete sajnos be kellett törnünk a saját, lakótelepi lakásunkba mert a felső ajtózár kulisszája elromlott (nem akarta visszahúzni a zárónyelvet) de "szerencsére" a zár 1/2 órás küzdelem után "engedett" és "meghajolt" illetve elgörbült akaratunk előtt. :)
A felső zárat kicseréltük, de most azon filózok, hogy az ajtófélfát hogyan lehetne fagittel helyrehozni.
Lásd a mostani helyzetet néhány fotó segítségével:
Fagittel még sohasem dolgoztam mert egyszerűen idáig nem volt rá szükségem, tehát még annyit sem tudok, hogy fagitt és fagitt között van-e annyi különbség, hogy érdemes-e odafigyelni, hogy melyik márkát vagy típust vegyem.
A bejárati ajtón keresztül végül is egy jó öreg, de megbízható Ladából megmaradt gumiszerelő pajszerral sikerült a lakásba bejutni.
Amint a fotókon is látható, a 2 db. 8-as átmenőcsavarral tartott zár ellendarab végig kitartott, annak ellenére, hogy a két csavar közötti részen az ajtófélfát alaposan megdolgoztam illetve szétroncsoltam.
A szakértőkhöz az lenne a kérdésem, hogy mit javasoltok, fagittel csak kozmetikázzam ki a zár környékét mivel a 2 db. átmenő csavarral tartott ellendarab továbbra is elfogja látni funkcióját vagy szereljem le az ellendarabot, kalapáccsal és favésővel távolítsak el minden megsérült faszilánkokat, töltsem fel a hiányzó részeket fagittel, azon keresztül fúrjam ki a lyukakat az átmenőcsavaroknak és úgy szereljem vissza a zár ellendarabját?
A másik kérdésem pedig, hogyha a 2. verziót javasoljátok, akkor érdemes a fagitt kompozíciót néhány helyen oda is csavarozni az ajtófélfához száradás után, vagy a két átmenő csavar elég erőssen tartaná?
Köszönöm a sok hasznos tippet és válaszokat, azt hiszem az Epokittel fogom restaurálni az ajtófélfát, magát a ragasztót gyerekkorom óta ismerem és használom de ma újat tanultam, valóban lehet vastagabban is felhordani tömítésként...hogy mit nem tanul az ember 59 éves korában?! :)
lásd termék infót itt:
De minden választ mégegyszer köszönök!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!