Mennyezet szigetelés hungarocellel?
Nem tudom, az előző hozzászóló "már hányszor járt úgy" és akkor minek csinálta még egyszer :-)
Én tényleg feltettem 2cm vastag Austrotherm hőszigetelő lapokat a nyaraló konyhájába és fürdőjébe, a 40 éves vakolt strukatúrnádra. Részben a padláson levő 20 cm üveggyapot felé párazárásnak, részben a plafon szépítésére, részben +10% hőszigetelésnek. (Ennél az aránynál a harmatpont bőven a padlás oldali üveggyapotban van, ami meg szellőzik.)
Laponként (0,5m*1m) csak 6-6 Baumit Duocontact foltot használtam és azzal tapasztottam a plafonra. Az illesztéseket kicsit összecsiszoltam és 20 cm széles üvegháló csíkokat ragasztottam, szintén Duocontact-tal, majd az egész látszó felületet bevontam Duocontact-tal, vékonyan legletteltem és lefestettem. A plafon szélekre hungarocell szegélyt tettem szilóval. Ez 6 éve volt. A mai napig fent van a szigetelés.
Ha most csinálnám, annyt változtatnék, hogy nem csak 6 pacsnival ragasztanék, hanem inkább fogazott vassal kenném a ragasztót.
Vagy 10 éve tettem fel 50x50-es hungarocell lapokat a plafonra, mert nagyon ronda, hullámos és repedezett volt.
Van direkt erre való szilikon.
Rányomsz körbe a szélén és középre is kb. 8-10 pöttyöt és ügyesen a plafonra illeszted. Ezt folytatod amíg készen nem vagy vele.
Ráadásul igen jól szigetel is azóta.
Most vettem csak észre, hogy 2018-ban írtad ki eredetileg és most újra feltetted ide.
Hát nem kapkodtad el ezt a szigetelést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!