Grillezés beton alapon hogyan?
Van egy 10cm vastag vasalt beton asztalom. Az egyik felét lekerítettem téglával és a közepébe szeretnék faszenet rakni és azon grillezni.
Hallottam, hogy a beton magas hőmérsékleten szétrobbanthat, nos ezt szeretném elkerülni.
Mit tegyek a beton felületére hogy biztonságos legyen a grillezés?
Ezekre gondoltam:
- 2cm samott téglaszeletet ragasztok a betonra és azon tüzelek.
- Tűzálló habarccal húzok a betonra egy 1cm réteget.
- A betonra rárakok egy vaslapot ami alá valami hőelnyelő fóliát tennék.
- ragasztok a betonra egy sor téglát fektetve (6,5cm) tűzálló habarccsal. (kémény tégla)
Az asztal már így is elég magas, egy fém lábakon álló vas grillezőt már nem lehet rárakni, a kialakított tűzteret kéne használnom.
Valakinek gyakorlati tapasztalat?
Köszönöm.
A samottot hiába teszed a betonra. A samott nem hőszigetelő anyag, ami megóvná a betont a magas hőmérséklettől.
A betonban lévő cement kristályszerkezete kristályvíz vesztéssel fog elgyengülni, ha tüzelsz rajta, még ha van rajta 2 cm samott, akkor is.
Én nem ajánlom, hogy a betonon tüzelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!