Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hideg fényű világítótestet...

Hideg fényű világítótestet mivel tudnék meleg fényűvé "varázsolni"?

Figyelt kérdés
Fénycsatornát szereltettünk a házba, de nagyon rideg fényt ad:( Barátságtalan tőle a helyiség. Gondoltam, hogy a búrára valamit raknék, hogy melegebb fényt adjon. Nem tudom, hogy mit lehetne rárakni és hogyan. Nincs pereme, olyan, mint egy plafonba süllyesztett spotlámpa...
2018. jún. 10. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Meleg fényűre kell cserélni .
2018. jún. 10. 15:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Velux márkájú, egyfajta belső búrával árulják. A természetes napfényt vezeti be a házba, ami miatt úgy gondoltuk, hogy meleg fényt fog adni... Szóval a lámpabúrát kéne valahogy "átszíneznem", hogy a rajta keresztül beáradó fény ne legyen hideg hatású. Csak nem tudom, hogy lehetne ezt kivitelezni...
2018. jún. 10. 16:05
 3/6 anonim ***** válasza:
A beltéri mesterséges fényforrásokhoz képest a napfény csakugyan hideg fényű, 6500 K színhőmérsékletű. Ha elkezdenél szűrőket tenni bele, csökkenne a fényerő.
2018. jún. 10. 18:51
 4/6 anonim ***** válasza:
A nap színe folyamatosan változik a melegtől a hideg fényig. De valóban valami szűrővel tudnád megoldani.Kérdés az átmérő és a hőfoka. Vannak filmezéshez, fotózáshoz is szűrők.
2018. jún. 10. 20:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom! Nekünk is pont Velux van 2 db egy folyosón, és mindent mondanék rá, csak azt nem,hogy rideg a fénye.

Pontosan olyan, mint mikor kint áll az ember az udvaron, és ahogy ott is, a folyosón is állandóan változik a fény "milyensége" (ereje, színe, stb.) Eddig aki csak látta mindenki teljesen el volt ájulva tőle, hogy mennyire valóságos a fénye.

Nem hiszem, hogy bármit el lehetne rontani a felszerelésnél, vagy akár bármi elromolhatna benne, ami ilyent okozna, de lehet, hogy csak megkérdezném azt aki beépítette, vagy a Velux területi képviselőt. Egy próbát megérne.

Nálunk egyébként van beleépítve LED-es lámpa is, tehát este is ezzel világítunk. Annak a milyensége viszont tényleg attól függ, hogy milyen a bele tett fényforrás

2018. jún. 13. 22:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Kószönöm a válaszokat. Beszéltem a Velux ügyfélszolgálatával. Az ügyfélszolgálatos is csodálkozott, hogy ridegnek érzékelem a csatornán bejövő fényt...Lehet, hogy azért fura, mert nekünk nem ablaktalan, nagyon sötét helyiségben van, hanem az ebédlőben, aminek van ablaka, csak kevés ideig süt be a nap, mert a szomszéd ház közel van és leárnyékolja. És ahhoz képest, ahogy arra a fél órára besüt a nap, nekem ridegebb fény érzetet ad a csatornán bejövő fény. Valószínűleg megszokom majd így, mert egyelőre nem találtam rá megoldást...
2018. jún. 14. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!