Milyen eszközöket ajánlotok és hol tudnám azokat beszerezni?
1-Satu asztal,a legnagyobb satuval amit be tudsz szerezni(nem satu padról van szó,satu asztalról,szögvasból)
2-Pisztoly fúró,és flex,Maktec/Makita.
Ha nagy flexet akarsz akkor a Lidl-ben Parkside.
Bit fejekből Hans,vagy Bosch.
Fúrószár készlet kezdésnek Thor,ha jobbat akarsz akkor Bohrcraft,vagy Metabo,esetleg Makita.
Menetfúró készletet pont ma vettem a Lidl-ben,Parkside M3-tól M12-ig,van benne csigafúrók+hajtóvas is.(még nem teszteltem,de barkácsolásra szerintem jó lesz)
3-Csavarhúzó készlet,dugókulcs készlet,villás kulcs készlet,imbusz kulcs készlet,fogók,szerintem csak és kizárólag Hans.
4-Asztali kettős köszörűből elpusztíthatatlan,eredeti bolhapiacos,retro orosz.
Vagy ha többet szánsz rá,akkor valami márkás Ryobi,Makita,Metabo.
5-Kompresszorból Güde,Scheppach szerintem.
Festékszóró pisztolyból HVLP-s Extol-om van,nekem nagyon bejött,ár/érték arányban.
6-Csavarok
Én minden csavart 2 hosszméretben veszek,40mm-est,és 80mm-est.(minden verzióban,hatlap fejű,süllyesztett fejű,stb,stb)
Inkább hosszabb legyen 20mm-el,mint rövidebb 3mm-el.(rövidebbet bármikor tudok csinálni belőle flexel)
(Szombat déltől hétfő reggelig nincs bolt,és minden barátnak pont az a méretű csavarja fogyott ki...de attól a munkát meg kell csinálni)
Vagy Mano márkájú rekeszes tároló kofferben (fogom,és viszem alapon),vagy kb. 130Ft-os 0,5L-es,átlátszó mikrós kotlában tárold őket.+az alátéteket ugyan úgy.
Válasz apababa-nak:
Nem tudom felétek hogy van,de felénk a vas-műszakiban nézegettem az Einhell fúrókat.
Ha jól emlékszem a legkisebb is 10.000 felett van,a következő lépcső már 16.000 körül van.
Ha vesz egy Makita-t kb. 13.600-ért,vagy most van akcióban 3 év garanciával Bosch 13.000 alatt kofferban,szerintem nem mostanában fogja eldobni...
Kézi szerszámokból is érdemesebb megvenni a Hans-ot.
Ha oda csípi az ujját,leveri a bőrt a kezéről,vagy a körmeit,,megvágja magát mert hulladék szerszámot vett minőségi helyett,azzal nem lesz előrébb...
Ha nagyon alap dolgok kellenek, szerintem ezek a következők:
Kalapács (fél kilós elég sok mindenhez jó)
csavarhúzó (lapos fejű és csillagcsavarhúzó)
kombinált fogó
harapófogó vagy oldalvágó fogó.
A többi meg annak megfelelően alakul ki, miket barkácsolsz. Villamos kéziszerszámok között talán a fúrógép az egyik leghasznosabb, ami fúráshoz, csavarozáshoz, akár festékkeveréshez is kiváló.
apababa.
Ha nem tudja mit akar,akkor mi majd kisegítjük,azért van ez a fórum.
Ha már egyszer rászánja magát,h vesz valamit,akkor csak a jobb minőséget vegye ugyan abban az árkategóriában,ez volt a lényege a válaszaimnak.
Minek vegyen Einhellt,ha megkaphatja a Makitát is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!