Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hecht 1445 elektromos fűkaszán...

Hecht 1445 elektromos fűkaszának nagyon szikráznak a keféi és füstöl egy kis próbálgatás után. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
A kefék jók, a villanymotoron kívül összesen egy kondenzátor meg egy "soft start" valami van (ami néhány kábel egy szögletes O alakú magra tekerve, ami igencsak műanyag, bár fene tudja). Van melegedése. Egyik napról a másikra kezdte. Kondenzátorhiba lehet?

2018. jún. 5. 21:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Elkezdett leégni a motorja.
2018. jún. 6. 07:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Az a mókás, hogy azóta állórészt, forgórészt és keféket cseréltem, és szinte világít a két kefe. Melegedésről nem tudok mit mondani, néhányszor 1-2 másodperc után ismét füst.
2018. jún. 6. 16:40
 3/8 A kérdező kommentje:

Kaptam kollégáktól tippeket, hogy 1) kommutátorok polírozása és közök tisztítása műanyag lappal, 2) kommutátor leszabályzás (először esztergályos nézze meg, hogy központos-e), 3) mégis ennyit számít egy forróságban tönkrement kondi (a gyári fejjel megszívtam eléggé a Stihl után, lehet melege lett első körben), 4) a kefék felületét össze kéne hozni a kommutátorokkal valahogy (hát igen, forgással párhuzamos recékkel nem nagyon előnyös egy sokkal nagyobb rádiuszú görbület mellett), és végül 5) a csapágyakat nézzem meg, nem kottyannak-e, és nem az volt-e az alapprobléma egyébként is (különös tekintettel a műanyag motorösszehúzó elemekben a csapágyok moccanásaira ugye, mégiscsak hő volt ott első füstkor).

Tesztelem a felmerült dolgokat és ha marad, azzal folytatom az érdeklődést, vagy nyomatom a választ a keresőképes állampolgárok részére... :)

2018. jún. 6. 18:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha a kondenzátorra gyanakszol miért nem kötötted már le a motorról?
2018. jún. 7. 21:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha a csapágy kopott nagyon akkor el sem indul a motor mert az állórész magához rántja a forgórészt és az állva marad.
2018. jún. 7. 21:02
 6/8 anonim ***** válasza:

"Az a mókás, hogy azóta állórészt, forgórészt és keféket cseréltem, és szinte világít a két kefe. Melegedésről nem tudok mit mondani, néhányszor 1-2 másodperc után ismét füst."

Ha az állórészt is meg a forgórészt is kicserélted gyakorlatilag nincs más csak a kondi ami okozhatja a nagy kefeszikrázást.

2018. jún. 7. 21:07
 7/8 anonim ***** válasza:
A kefék elég erősen rányomódnak a kommutátorra? nincsenek elkopva? nem akadályozza valami őket hogy rendesen ráfeszüljenek a kommutátorra?( A kefe nyomó rugó felizzott kilágyult eltört stb)
2018. jún. 7. 21:11
 8/8 A kérdező kommentje:

Bekötöttem valahogy rosszul, mert a lágyindítót áthidalva is tök ugyanaz fogadott. A kábelhosszok nagyon adták magukat, hát... Mindenki jegyezze meg: cimkézünk, teliverünk mindent filctollal odaírt számokkal, mintha majmok kezébe készülne. Beválik. Ehh...

Bekötöttem "lehet mégis így", és igaz, lágyindítás nélkül, de megy, mint a barom. Közben 2000-es vízpapír+fúró kombóval piszkosul kifényeztem a kommutátorokat és valódi CrV csavarhúzóval letörtem icipicit az éleket, majd éles keményfával kitisztítottam a közöket. A csapágyak és helyeik épek, a kondit is cseréltem, majd visszacserélem, ha baja lesz :)

BTW az alapprobléma a Stihl C25-2 fej volt, és az ő damilvezető öntvényszeme, aki elrepedt. Meg persz eaz, hogy megtartottam a Hecht gyári damilfejet azzal a vézna rugóval. Időközben rájöttem (a helyreállt kaszával), hogy a Stihl fej töri tőben a gomb felőli damilt, ahányszor fás szárúakkal vagy komolyabb kórókkal találkozik. Gyönyörűen reszeltem gyémántporos apró reszelővel véglegesre az öntési (és egyben öntvénytisztítási) hibákat, a felső terelőidom funkciójú részt a vezetőszemen, de miután egy borsos árú, ehhez képest aprócska Husqvarna 25T (vagy mi) fejet (Husi legkisebb) vettem rá, megoldódott a baj. Kell a kisátmérő, kell a nagy damiltömeg, hogy feszüljön, ne törjön. Ami nem dzsindzsás, abban gyorsít a Stihl fej a nagyobb tömeggel és lendülettel, minden másra ott a pici Husi és az ő könnyed szétszedhetősége-összerakhatósága. Túladagolás-gondok nélkül.

2018. jún. 16. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!