Hogy tudok kiszedni egy csavar, ha szetment benne a "lyuk"?
Tudod a fúróban lehet cserélni a fúrószárat.
Akkora vagy kisebb fúrószár kell, mint a csavar.
De most már egyértelmű, hogy műszaki analfabéta vagy. Add be egy szervízbe, vagy add át egy kompetensebb ismerősödnek, hogy javítsa meg.
Nem azt írta, hogy analfabéta vagy, hanem azt, hogy műszaki analfabéta. Most vagy csúsztatsz, vagy tényleg nem csak műszaki analfabéta vagy :)
Azt hiszem, ez a jó link ide:
Vicces,hogy igy eltertek a tematol, en reagaltam arra,hogy leszolt eddig oke (szerintem) ,de akire nem tartozik annak nem kene tovabb ragoznia a dolgot.
Szamitogepezni mindenki tud? Meglepodnel ha tudnad hanyan nem. Sooot, ha figyelmes vagy azt is eszreveszed ,hogy a mai vilagban helyesen irni se tudnak. Akkor ok nyelvtani analfabetak? Attol ,hogy egy adott targyhoz/dologhoz nem ertek egy adott "foglalkozason" (vagy nevezzuk aminek akarjuk) belul,meg nem vagyok analfabeta. Hany ember tesz fel itt olyan kerdest ,amire a legtobb ember tudja a valaszt? Akkor ok mind-mind analfabetak az adott teruleten? Azert tettem fel ebbe a kategoriaba a kerdest ,mert gondoltam,hogy akik ezt nezik nagy esellyel tudnak segiteni.
Nem kell megsértődnöd.
Ez csak egy kifejezés, semmi sértő nincs benne.
Pl. az olyan emberekre mondják, akik nem tudják mi az a csillagcsavar és nem volt még soha a kezükben fúrógép.
Tessék még a wikipédia is ír róla:
"Az "analfabéta" kifejezést használják átvitt értelemben arra is, ha valaki egyáltalán nem ért, vagy nincs érzéke valamihez, így jött létre például a digitális,[7] a pénzügyi,[8] a zenei,[9] a műszaki analfabetizmus,[10] vagy a tudományos analfabetizmus kifejezés is."
Ha nincs a feje a csavarnak besüllyesztve, akkor be kell fűrészelni a csavarfejt és akkor már ki tudod hajtani csavarhúzóval.
közönséges 300-as fűrészlapot barkácsboltban kapsz 30 Ft-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!