Hol lehet olyan csavart kapni, aminek a külső kerületén is menet van és a belsőn is? Vagy milyen néven kell rákeresni a neten?
Ilyenre gondoltam ,csak a mérete kellene olyan legyen mint amit fennebb írtam.
Az 1 Col ha jól tudom, 33mm-es külső átmérőjű csőből van.
Ha neked 35mm-es külső átmérő kell,belül pedig csak 15mm,akkor 35-15=20mm valvastagság.
Ez egy extrém eset,amit esztergályosnak kellene megcsinálnia kb. 40mm-es köracélból.
Így értette.
Olyan alkattrész nem létezik, amilyent te keresel, és pont olyat nem is lehet legyártani.
A szabványban metrikus menetből M33 vagy M36 van, ezekből választhatsz. Hasonlóan M14 vagy M16 van.
De ezeket is csak legyártatni tudod forgácsoló céggel, ha nincs hozzá szerszámod.
A menetmetszés és menetfúrás a menetgyártásnak a forgácsolással történő egyik lehetséges fajtája. De kár ezt részletezni, mert eszterga kell hozzá, a külső menethez legalább is, 35.7-re kell leesztergálni a külső átmérőt, arra késsel menetet vágni, majd metszővel kalibrálni. Belső menethez nem feltétlen kell eszterga, azt előfúrod a magfuratnak megfelelően. Pl. ha 16-os lesz, annak 2 az emelkedése, ezért 14 mm a magfurat.
Kézzel bele tudod fúrni a menetet, a 3 lépcsős kézi fúróval.
Na meg persze anyagtól is függ. Ha ez puha könnyűfém, akkor akár a külső menetet is rögtön rá lehet húzni a metszővel...
"Milyen menetről van szó? Mert vízvezeték szerelvények között van hasonló méretű szűkítő."
Az hiszem ez ilyen kellene, de nem tudom,hogy jó lenne-e tökéletesen,a menetje találna-e?Ezt hogyan lehet megtudni, mielőtt megvenném?
Ez kívűl 18, belűl 14 finommenet mindkettő.
Mi honnan tudjuk, hogy neked melyik lesz jÓ!
Mihez kell egyáltalán? Ha ez már meglévő alkatrészhez fog kapcsolódni, akkor a meglévőt le kell mérni!
Külső menetnél leméred az átmérőt, ha az kb. 13,8mm, akkor jó rá a 14-es menet.
Másodszor leméred az emelkedést. 10 árkot vagy csúcsot mérsz, és leosztod 10-el. Ha 1.5 -öt kapsz, akkor M14x1.5 finommenet kell.
Persze tolómérővel kell ezt mind csinálni, tehát collstok nem jó!
Az emelkedés mérése menetfésűvel pontosítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!