Mit tegyek falépcső lap és fém tartó szerkezet közé hogy későbbiekben ne nyikorogjon?
Érdekes a kérdés. Tapasztaltam én is ilyen lépcsőknél egyfajta nyikorgást, de az okra nem jöttem rá.
A kérdésből arra következtetek,hogy részedről az ok a fémszerkezet és a falap közötti súrlódásban keresendő, amely terheléskor deformáció miatt akadozó csúszásként működik.
Ha ez az elmélet igaz, akkor a kettő közé gépzsírt kell kenni, így csökken a súrlódási együttható, és a kibocsájtott kellemetlen zaj szintje is.
# 3
Hát igen!
Erre lehet mondani, hogy "majd megszokja".
Mert lehet, hogy nem éri meg foglalkozni vele. (idő, pénz).
#4:
Nem azt mondtam, hogy nem érdemes vele foglalkozni, pusztán azt, hogy bizonyos határokon belűl kell maradni. Nyílván ha a kérdező barkácsszellemű, és van otthon neki hegesztőgépe, meg flex a varratok lesimítására, és a pénzt és időt sem sajnálja akkor ez egy megoldás.
Mellesleg a #1 válaszban tettem egy javaslatot, amit érdemes első körben kipróbálni.
Aztán persze vékony gumilapot is lehetne rakni a két felület közé, de ekkor is meg kell fontolni bizonyos dolgokat. (gumilap merevsége, vastagsága, beszerzés honnan?)...
# 5!
Félre ne értsd! Egyetértek veled! Sőt az első válaszod is elgondolkodtatott. /mi lenne ha rugalmas szilikont nyomna a két felület közé és így rögzítené, erre javaslod a gumilapot :) /
Nem kifigurázni akartam a "majd megszokja", de sokszor tényleg aránytalan a befektetett minden, mint az eredmény.
filc csíkokat tettek nálunk az illesztésekhez. Meg se nyikkan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!