Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fűrészlánc éleztetéskor miért...

Fűrészlánc éleztetéskor miért nem csak a fogakkal számolnak?

Figyelt kérdés

28 fog van a láncon, ezeken látni, hogy élezték. De 57 szemmel számoltak. Gondolom a többin elsetleg magasságot állitanak, de szinte semmi sem látszódik rajtuk. Normális így? Mások is így számolnak?

Nem nagyon értek hozzá, ezért gondoltam hogy éleztetem, de többször biztos nem. 3 élezés árából újat lehet venni.

2018. ápr. 13. 16:39
 1/8 anonim ***** válasza:
36%

Reszelni szokták, nem élezni.

Amúgy fingom nincs

2018. ápr. 13. 16:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Gazdaboltban 400 az élezés, nem szaroznak fogszámmal. Hogy keveredtél ilyen helyre?
2018. ápr. 13. 17:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi magunknak élezzük, lehet venni kis köszörűgépet is, ami direkt erre van kifejlesztve, de kézzel sem nagy cucc. Ha belegondolsz, megélezteted háromszor, az majdnem olyan mintha 3 új láncot vennél, csak olcsóbb.. Élezd magadnak, egy idő után ráérzel.
2018. ápr. 13. 17:41
 4/8 anonim ***** válasza:
A legtöbb lánchoz 4-es reszelő kell, vegyél egyet. Probléma kilőve.
2018. ápr. 13. 17:43
 5/8 anonim ***** válasza:

Minden vállalkozó úgy számol, ahogy akar.

Legfeljebb ha nem csak a fogakkal számol, akkor nem fog hozzá tódulni a nép...

Régebben én is hordtam több helyre, és sehol nem számoltak fogakat, csak megmondták, hogy egy lánc élezése ennyi.

Aztán vettem egy láncköszörűt, és azóta magamnak élezem. Plusz ismerősöknek is.

3-4 reszelés után egyébként is illendő köszörülni, hogy egyformák legyenek a fogak, tehát egyenletesen fusson a lánc, ne rángasson, mert az nem tesz jót a gépnek.

Az nem igaz, hogy jobban "fogy" a fog a köszörüléstől, mert amennyit reszelővel levesznek, én ugyanannyit köszörűvel is le tudok venni, vagy akár feleannyit is, nem előírás, hogy nyomni kell neki, mint a bolond.

Olyant nem szabad megvenni, aminek műanyag a talpa, mert az csuklik mindenfelé.

Olyant kell venni, aminek az alapja alumíniumöntvény.

Neten nyilván ennek a használatáról is lehet filmet találni. (Okosság: az első fogat meg kell festeni alkoholos filccel, hogy észrevegyük, ha körbeértünk.)

Akkor már csak egy laposreszelő kell a mélységhatárolóhoz.

2018. ápr. 13. 19:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Biztos hogy nem viszem el többet ide. Néztem pár videót. Ez alapján egyszerűnek tűnik, de tudom a gyakorlat azért más. Csak azért írtam ide mert bosszantott. De hát minek vittem oda?!
2018. ápr. 14. 07:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Veszel egy kis olcsó ködzörűt nekem is van mert sajnos én reszelővel sose tudtam egyformára élezni. Mindíg félre vitt. Aztán vihettem reszeltetni. Ott meg annyit kiszedtek belőle hogy két reszelés és oda voltva lánc. Most magamnak csinálom. Elbse lehet baxni
2018. ápr. 14. 10:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát igen, ez fennáll, hogy ilyen helyen "biztosra mennek", vagyis leszednek akár 2 mm-t is egyszerre. Tisztelet a kivételnek.

Nem nehéz jól köszörülni, de nem árt azért, ha előtte valaki megmutatja, hogy mire kell figyelni.

Kérdező:

Nincs olyan ismerősöd, aki meg tudja mutatni neked?

Ha linkelsz valami jónak tűnő videót, akkor megszakértjük neked, hogy elront-e valamit a készítő, vagy kimarad-e valami fontos dolog.

2018. ápr. 16. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!