Fűrészlánc éleztetéskor miért nem csak a fogakkal számolnak?
28 fog van a láncon, ezeken látni, hogy élezték. De 57 szemmel számoltak. Gondolom a többin elsetleg magasságot állitanak, de szinte semmi sem látszódik rajtuk. Normális így? Mások is így számolnak?
Nem nagyon értek hozzá, ezért gondoltam hogy éleztetem, de többször biztos nem. 3 élezés árából újat lehet venni.
Reszelni szokták, nem élezni.
Amúgy fingom nincs
Minden vállalkozó úgy számol, ahogy akar.
Legfeljebb ha nem csak a fogakkal számol, akkor nem fog hozzá tódulni a nép...
Régebben én is hordtam több helyre, és sehol nem számoltak fogakat, csak megmondták, hogy egy lánc élezése ennyi.
Aztán vettem egy láncköszörűt, és azóta magamnak élezem. Plusz ismerősöknek is.
3-4 reszelés után egyébként is illendő köszörülni, hogy egyformák legyenek a fogak, tehát egyenletesen fusson a lánc, ne rángasson, mert az nem tesz jót a gépnek.
Az nem igaz, hogy jobban "fogy" a fog a köszörüléstől, mert amennyit reszelővel levesznek, én ugyanannyit köszörűvel is le tudok venni, vagy akár feleannyit is, nem előírás, hogy nyomni kell neki, mint a bolond.
Olyant nem szabad megvenni, aminek műanyag a talpa, mert az csuklik mindenfelé.
Olyant kell venni, aminek az alapja alumíniumöntvény.
Neten nyilván ennek a használatáról is lehet filmet találni. (Okosság: az első fogat meg kell festeni alkoholos filccel, hogy észrevegyük, ha körbeértünk.)
Akkor már csak egy laposreszelő kell a mélységhatárolóhoz.
Hát igen, ez fennáll, hogy ilyen helyen "biztosra mennek", vagyis leszednek akár 2 mm-t is egyszerre. Tisztelet a kivételnek.
Nem nehéz jól köszörülni, de nem árt azért, ha előtte valaki megmutatja, hogy mire kell figyelni.
Kérdező:
Nincs olyan ismerősöd, aki meg tudja mutatni neked?
Ha linkelsz valami jónak tűnő videót, akkor megszakértjük neked, hogy elront-e valamit a készítő, vagy kimarad-e valami fontos dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!