Érdemes vizórát beszertelni tégla lakásba egyedülállónak? Mennyi idő alatt térül meg? Mi az ára?
Ezt csak te tudod eldönteni. Ha az átlagnál kevesebb vizet fogyasztasz, akkor elvileg megérheti, valamennyi idő alatt megtérül. Ha többet, akkor nem. Mivel egyedülálló vagy, valószínűleg megéri. (Hacsak nem az összes többi vízórátlan lakás is lakatlan, vagy egyedülálló birtoka...)
A fizetendő összeg valószínűleg a vízszolgáltató felé fizetendő díjból és a kivitelező díjából fog összeállni. Kérdezd meg őket, hogy mennyi lenne. Amikor tudod, hogy mennyi az annyi, akkor meg tudod becsülni a megtérülését.
Költség megosztás esetén mindenképpen. Én egyedülállóként a hidegből majdnem 1 m3-t használok havonta társasházban. Csak azt fizetem amit az óra mutat!
Minden feljövő vezetékre szerelni kell egyet, nálam ez 2 hideg és 2 meleg.
Az óra 4900.-/db, csatlakozókat 2x500.-/óra áron vettem.
illetve mivel elzárószelep után kell berakni, és az egyik vezetéken nem volt - + 1500.-
Valamint az én esetemben a Vízműtől tervrajzot kellet vásárolni, hogy hogyan fogom majd beépíteni...
A szerelést magam végeztem.
Hát én beszereltettem 6 éve 15ezerért, és ketten laktunk ott, eleinte csak ott pörgött az óra, de még nem jelentettük be.
Akkor egy hónapot vártam, megnéztem hány köbméter fogyott, és kiszámoltam, hogy ez mennyi pénz lenne, és elképedtem, mert kiderült, hogy sokkal kevesebbet fizetek általány díjt, mintha az elhasznált vizem után fizetnék.
Úgyhogy ezért végül úgy döntöttem, hogy nem is jelentem be. Inkább csak fizetem tovább az általános havi összeget.
Persze 1 személy kevesebb vizet használ, de vajon örökre egyedül leszel?
"ma 10:11"
Szóval mással fizetteted meg a fogyasztásodat... Ingyenélő!
Bp.-en lakom családi házas övezetben, itt hónapja köttettük be a kerti locsolóra a vízórát 60e.Ft volt terrvezéssel kivitelezéssel ügyintézéssel (FCSM/Vízművek) együtt.
Ha nem kötteltjük be ide a vízórát, akkor a kertben ellocsolt vizre is fizetni kellett volna a szennyvízdíjat (340Ft/köbméter)...
Ha száraz az idő és locsolni kell 1 köbmétert locsolok naponta...
Mindenképpen jó, ha van vízóránk, mert az átalányt nagyon megsarcolják, így pedig ha van vízóránk kiszámítható.
A lényeg, hogy ne follyon a WC, ne csöpögjön a csap, mert az kéthavonta köbmétereket képes fogyasztani.
Kerti locsoláshoz pedig jó, ha furatsz egy kutat az udvaron, mert arra nagyon drága a vezetékes.
Pesten lakom és 183 Ft 1 köbméter és a csatorna 351 Ft köbméter.
Mindenképpen Vízművekkel csináltassad, akkor nem kell tervezőt keresned, meg szakembert és utólag nem kötnek bele semmibe.
Tiszta sor az önnállóság meéri, mindenkinek változó a megtérülés.
Jó egészséget kívánok, hogy sokáig használd és akkor biztos megéri.
Bocsi! Elírtam az ivóviz árát egy százassal.
Megyek is aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!