Ha szeretném a kerítésről leszedni a régi festéket majd kora tavasszal, hőlégfúvóval le fog jönni a vasról, vagy ez csak a fára érvényes?
Sok időbe telik egy-egy darab leégetése? Más valamivel könnyebb lenne.
Vagy hagyjam, és csak drótkefével súroljam át? Az is elég?
Köszi a válaszokat!
Köszi a választ!
Elég babra-munka lesz, de meg kell csinálni, mert kezdett lepattogzani a régi festés és nagyon csúnya a kerítés.
Én hőlégfúvóval biztosan nem kezdenék neki,igaz nem tudom milyen kialakítású a kerítésed,milyen vasanyagokból van össze rakva,ill milyen hosszan kell leszedni a festéket róla.
Tudtommal van több opció:
1-Drótkefe,vagy flexbe fazékkefe (utóbbi haladósabb)
2-Perzselő+drótkefe
3-Festék maró vegyszer+drótkefe
Köszi második hozzászóló!
Igen, igazad van. Már mások is megkérdezték tőlem, érdemes-e vele foglalkozni. Elég nagy terület, főleg egyedül csinálni, nem túl kellemes. Évek óta halogatom, mert vagy dolgozom és pénzt keresek a megélhetéshez, vagy elmegy az időm ezzel a sziszifuszi munkával.
Borzasztó. Néha elegem is van az egészből.
Köszi 4-s hozzászóló!
Mivel nő vagyok így a sérülésmentes opciót választanám. Nem biztos, hogy megfelelően tudnám tartani a flexet. Gondolom nem lenne kevés a ráfordított pénz sem.
Festékmaró vegyszer + festék megvétele. Bármelyiken gondolkozom egyik sem olcsó. A baj az, hogy L-alakban végződik az alja a kerítésnek és a hólé valamint az eső is megáll rajta.
A szomszéd is gázlámpával csinálta, és szép lett a kerítése a festés után. Valószínű, hogy azt választom én is. Lehet, hogy kölcsön adja, ha megkérem.
Köszi a tippet!
Kisgépet,szerszámot,sőt semmit ne kérj kölcsön,mert az biztos nálad fog szétmenni!
Gázlámpa olyan 4-5 ezer körül van,ha megveszed nem csak erre a munkára tudod majd használni,jól jöhet az bútor,ajtólap festék leszedésénél is,vagy az ajtózárad kiolvasztására ilyen "XXknyolós" időjárásban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!