Egy flexibilis bekötőcsövet mennyi ideig lehet tárolni?
Optimális körülmények között egy EPDM gumis flexibilis bekötőcső tárolási ideje mennyi lehet?
Egyik szerelvényboltban vettem egy 2011 gyártási évű méteres BB 1/2" bekötőcsövet, mely Delton márkájú, Kínában készült.
A belső, nem nikkelezett réz részeken már foltokban oxidáció nyoma volt látható.
Az egyik végét műanyag külső menetre tekeréskor csöpögött is, a bekötőcső hibájára gyanakodván megcserélve a cső két végét abbamaradt. Feltételezem a tömítőgumi már kikeményedett. Szabad ilyet árulni?
Elvileg ez az EPDM eléggé ipari kivitelű...
A réz mindenképpen oxidálódik (még használat alatt is kissé.
A megcserélés utáni siker arra utal, hogy a második esetben
már jobban figyeltél. :-) Ha rossz lett volna a tömítés, és
ezt még megbontod, akkor újra használva is csöpöghetett volna.
Én addig felhasználnám, amíg nyomokban nem patinásodik a réz.
Jobb helyeken ezért árulnak mindenféle flexi idomokat zárt fóliában.
A beszerelés után se 4-5, de nem is tíz év az élettartam, hanem több.
igen, fém harisnyás, köszi!
Köszi a válaszod!
Nem figyeltem jobban, a megcserélés utáni csöpögés megszűnése nálam arra utal, hogy az egyik gumi jobb állapotban lehet, és a fém sarokszelepnél kulccsal rendesen meg mertem húzni, ellenben a másik vége egy jó nagy nagy sík felfekvő felülettel rendelkező külső menetes teljesen műanyag mobil bidéhez csatlakozik, ez az egész kettétörhet erősebb meghúzásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!