1 köbméter betonból hány négyzetmétert lehet kiönteni 5 cm vastagon?
Minden jó válaszólonak megy a zöld pacsi köszönetem jeléül!
Műhelyt akarok építeni ( autó nem áll be ) és tudni szeretném mennyi sódert rendeljek a 24 négyzetméteresre tervezett 5 cm vastag betonozáshóz.
Ha a tömörödést nem számítom akkor igen,de félek hogy a 20 nm nem jön ki belőle.Bele megy a cement 3 mázsa,ez rendben is van,de bajban vagyok ha kiderül keveset hozattam akkor nagy a gáz.
A zöld pacsi ment még ha nem releváns is esetleg a válasz.Bár legyen igazad és akkor nem kell az asszonykám kivilágítatlan nyújtó fájával közelebbi ismeretségbe lépnem :-D
Második válaszolónak.
Ment a zöld pacsi.
Ha 2 köbmétert rendelek akkor biztos,hogy elég?Váoooo,jó hír.
24m2 és 5 cm vastagsághoz, vasbeton hálóval 1.2m3 !!beton!! -nem sóder!, beton!!-szükséges.
Tehát 1m3 sóder az kb 1.7 tonna, 1m3 betonhoz 1611kg sóder kell + 480kg cement + 215L víz.
Szóval elég lehet az 1m3 sóder is, ha nem akarod kerülgetni a megmaradt sódert, legfeljeb nem 5cm lesz,csak 4,85cm.
A fuvar drágább mint a sóder, nem tudom min gondolkodsz.
2500-3000 ft pesten egy köbméter sóder...
5 cm-es beton lófasz, hamarabb megreped mint hinnéd...
10 cm-től kezdődik a beton.
Szerintem is vékony az 5 cm, inkább 8-10, de bevasalva.
Beton alá sem ártana sóder drénnek.
Az 5 centi beton,csak akkor lehetséges,ha kiegyenlíteni kell a régi aljzatbetont.Ha ez alatt nincs beton,akkor ez megrepedezik.
Kell alá egy tömörített ,min 8-10cm vastag sódertükröt csinálni és erre kell min 8-10 cm vastag beton.
Akkor jobb,ha a betonba teszel 15x15-ös térhálót is.
Ehez rendelsz 4 m3 sódert és 2m3 sőderhez cementet.
A cement-sóder aránya meg 1-3 legyen.
8/8 A válasz teljesen érthető és kielégítő.
Ment neked is a zöldpacsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!