Egymásnak támaszkodó farakást hogyan lehet lebontani egyenként?
(Nem tudom, megfelelő kategóriába tettem-e, de talán.) Mások által összeállított farakást használok tüzifának, és ahogy fogy a fa, látom, hogy statikai gondok vannak: a farakások sajnos függenek egymástól, mert egymást támasztják... Egyelőre a falnak támaszkodó oldala felől szedtem a régi fát, a másik oldala az idén le nem bontandó, frissebb farakást támasztja, azaz egymást támasztják a farakások.
Szóval nem tudom, honnan és hogyan vegyem el a fákat a továbbiakban. Ha a másik farakásnak támaszkodó oldalűról is elkezdem bontani (naponta csak néhány darab fát bontok le a fáskazánhoz), akkor félő, hogy elkezd omlani a másik farakás, amivel egymásnak támaszodnak oldalról...
Mit javasoltok?
Ezen meglátásokkal alapból egyetértek, csak azt nem tudom tehát, hogyan tovább: jelenleg a falnak támaszkodó rakást szedem, a fal felőli oldalát részben leszedtem -természetesen fentről haladok-, de másik felől meg egymásnak dől a félig leszedett rakás, valamint a mellette levő.
Szóval azt nem tudom, hogy vajon a fal felől folytassam-e (de akkor a másik oldalról megindulhat, dőlhet, a szomszédbeli rakás nyomásától és a gravitációtól, hiszen hűlt helye van a fal felől már lassan), vagy pedig folytassam (persze továbbra is fentről) a mellette levő rakás irányból a félig megbontott rakást?
Vagy oly mindegy, mert egy idő után így is, úgy is dőlni fog a meg nem kezdett rakás?
Esetleg valamivel ki lehet támasztani a még meg nem bontott rakást?
Ha ennyire veszélyes, akkor én egy délutánt rászánnék a héten, és leszedegetném a tetejéről, új rakást építve, persze ha van hozzá hely az udvarban.
Ha nincs, akkor ugyancsak a tetejéről elkezdve feltölteném azt a helyet, ahonnan eddig elszedted a fát (az elvileg falnak támaszkodott, az meg egy fix pontnak tűnik a leírásodból). A tetejéről szedést pedig főleg a túlvégére koncentrálnám, ahol a két farakás egymásnak támaszkodik.
Egy-két fotó mindenképpen sokat segítene biztosabb tanács céljából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!