Fűtésszereléshez: műanyag vagy rézcsövet érdemes venni?
Amennyiben az ár az érdekes itt lehet online költségvetést készíteni:
Persze ez is szubjektív, ugyanis az Alupex (ötrétegű cső)-ben is vannak már különböző gyártók, különböző áron, ami legtöbbször az anyag vastagságban - összetételében nyilvánul meg.
A német elemek-csövek valószínűleg nem fognak évek után csalódást okozni.
A réz csöveket forrasztják.
Az ötrétegű:
- Préses változat, ehhez szükséges egy szerszám, amit nagyobb mennyiségű anyag vételekor 1000-2000.-/nap értékben bérelni szoknak. Vagy hivatalos szerelőnek már van.
- Kulcsos változat, villáskulccsal szerelhető, az idomok kicsit nagyobbak. Ehhez utólag sokkal könnyebb házilag hozzátoldani.
Mikor nekem kellett nem találtam kölcsönözhető présgépet. Boltban meg baromi drága volt. Valami többszázezer Ft.
Egyébként még azt tenném hozzá, hogy a préses idomokat falon belül (és padló alatt) szokták alkalmazni, a csavarosakat meg inkább falon kívül.
Szerintem alupexel sokkal egyszerűbben és gyorsabban lehet dolgozni, mint rézcsővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!