Forrasztáskor az ón valamiért sosem megy rá a forrasztandó anyagra hanem inkább a pákán marad. Ez miért lehet?
1. előtte le kell tisztítani
2. nem megfelelő hőmérsékletű a páka és az ón
3. ha ilyen kérdések felmerülnek, akkor remélem nem vékony rézvezetékre akarsz 230V-ot kapcsolni és
4. remélem tisztában vagy azzal, hogy törpefeszültség felett a forrasztás önmagában nem elégséges biztonsági szempontokból és megfelelő fizikai kötés is kell (nem elegendő a kémiai (-forrasztás)) !
(forrasztó ón se 100% ón, hanem ötvözve van még valamivel, így van belőle magasabb és alacsonyabb olvadáspontú is, ahogy forrasztópákák hőfoka sem feltétlenül ugyan olyan)
Illetve... biztos, hogy az csak rézvezeték? Mert akadnak olyanok, amik valamivel be vannak még vonva, vagy ötvözve még valamivel vagy valami....
Ne feledkezzünk meg a folyatószerről sem!
Gyanta, forrasztó olaj, forrasztó zsír!
Az is nagyon fontos,hogy a forrasztáskor az alapanyagnak is fel kell melegednie! Ha hideg,akkor nem vonódik be az ónnal.
A tisztaság,és a folyasztószer is elengedhetetlen,ezt már írták előttem.
1 zsírtalanítás
2 kell folyatószer
3 mindig a melegebb felé folyik
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettek. Szerintem a hőfokkal lesz itt a gond, mert a többit nagyjából jól csináltam.
Amúgy nem tanultam a forrasztást, nekem ez a szükséges rossz és akkor kell csak, ha már a breadboard nem elég (vgy ha a gyerkőc játékán kell vmit javítani). :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!