Beton kéményajtó speciális betonból van? Pótolható normál betonnak vagy esetleg gipsszel?
Gipsz erre nem alkalmas.
előző.
Esetleg cement lapból is lehet,csak az éleket kell formára vágni .
Gipsz nem tűzálló!
Ha csak két darabra tört tedd vissza nyugodtan.
Egyébként komplett beton kémény ajtó 1100Ft-ba kerül.
Köszi.
Két kéményajtó is van ami évtizedek alatt annyira bekátrányosodott, hogy csak kalapács és véső segítségével lehetett kiszedni.
Az egyik rommá tört a másik csak annyira, hogy ne álljon stabilan a helyén, könnyen kiesik.
Régi ház és a 3 kéményhez 3 féle formájú, méretű kéményajtó van.
Egyik se kompatibilis a másikhoz.
Mivel a 2 legrégebbibe kéne, valószínű hogy most már más formájút lehet venni...
(egy 4.-et is bepróbáltam (ez még újabb, csak 40 év körüli), de az is fél centivel nagyobb, abból is fexelni kéne és ha egyet muszáj önteni...
"Két kéményajtó is van ami évtizedek alatt annyira bekátrányosodott, hogy csak kalapács és véső segítségével lehetett kiszedni. "
Akkor hogyan nézte meg a kéményseprő??
Amúgy ha ennyire kátrányos, ott sok tiltott anyagot tüzelhettek el!
"Akkor hogyan nézte meg a kéményseprő?? "
Kihúzta a kályha csövét a falból és tükörrel fölnézett.
Soha nem ment fel a padlásra.
"Amúgy ha ennyire kátrányos, ott sok tiltott anyagot tüzelhettek el!"
Hát pedig semmi műanyagost nem tüzeltünk és a fa is min 1 éves volt.
Bocs, de nem bántásból írtam.
30 éves a kéményem és semmiféle kátrány lerakódás nincsen benne, csak kormos belül némileg. És én is fával fűtök, de csak száraz keményfával.
A kéményseprőnek pedig a kéményajtónál kellene ellenőriznie és kitisztítania eredetileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!