Normális, hogy fázis és nulla között közel nulla ellenállást mérek kikapcsolt feszültség mellett?
Nem inkább végtelen volna a normális?
Konnektort cserélnék, s az új kivágta a biztosítót. De a régi ugyanúgy volt ott, minden a megfelelő helyen. Addig miért volt jó?
Nulla és föld között is nulla ellenállás, de az úgy a jó, igaz?
Anglia, régi színkódok, van két piros, ők a fázis, két fekete, ők a nullák, és egy zöld-sárga, ő a föld.
A fázis az egyik piroson jön, a másikon megy.
Bekapcsoltan kimértem fázis cezúrával, hogy csak az egyiken van fázis, a másikon majd megy tovább a következő konnektorokhoz, amint a konnektorban a két piros csatlakozik.
Csakhogy, miután bekötöm mindkét pirosat, újra kikapcsolva, s mindkét feketét a helyükre, majd rámérek a két pont közötti ellenállásra, az közel nulla, ami nekem rövidzár gyanús.
Eddig ugyanígy volt bekötve...
ha a körödbe van fogyasztó (más konnekorba) tudsz kis ellenállást mérni.
Mivel elvileg nem írtad, így mást nem bolygattál, inkább összecseréltél vezetéket.
ha az elmenőt nem kötöd be mi a helyzet?
25 Ohm ellenállást mutat csak a fázis és a nulla csatlakozó között.
Az ugye volna effektív 230V / 25 Ohm, azaz 9.2 Amper áram ott, ahol nincs is fogyasztó.
Ha szabadon lógnak a vezetékek nincs zárlat?
Ha nincs, akkor a bekötéseddel van a baj, vagy rossz helyre kötöd a vezetéket.
Ha az elmenőt nem kötöm be, akkor a biztosító táblától távolabbi konnektoroknál nincs feszültség, mert innen megy tovább a fázis.
Amúgy rájöttem, hogy ba többi fogyasztó okozhatja ezt, ezért mindent kihúztam. S így már végtelent mérek fázis és nulla között.
Visszadugjak egyenként mindent, s mérjem ezután is minden egyes fogyasztó visszadugása után az ellenállást a szerelt konnektor fázis és nulla csatlakozója között?
Szín a színnel volt kötve eredetileg? Jó helyre kötöd a vezetékeket?
Csak akkor lesz zárlatod, ha fázishoz nullát vagy földet kötsz össze direktbe. A dugaljnál nincs fogyasztó csak kötés. Mindegy mit mérsz fázis és nulla közt, a dugaljnál távol vannak egymástól, nincsenek kapcsolatba. csak rosszul kötsz valamit.
A hűtőgép kihúzása és bedugása egy másik konnektorba megváltoztatja az ellenállást, amit mérek.
Végtelenről 25 ohmra változik, amikor a hűtőgép be van dugva.
nem kell visszadugni.
Az elmenő vezetékeket próbáld azonosítani, hogy a következő konnektornál megméred ohmmmérővel, hogy melyik vezetéked hova van kötve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!