Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Többszálas vezetékkel szabad-e...

Többszálas vezetékkel szabad-e fázist bekötni?

Figyelt kérdés
Fürdőben lévő tükörvilágítás és tükör mellett lévő konnektor fázisa fürdő külső falán lévő kapcsolóval kapcsolható. Nulla és föld vezeték is a kapcsoló mögött van egy-egy wagoval bekötve. Szeretném, hogy a konnektor direktbe be legyen kötve. Ehhez behúznék még egy szál vezetéket, másfeleset, de többereset. Szabad-e ilyet használni az egyeres helyett? Hálózati bekötésnél nem láttam még sehol többeres kábelt.

#fázis #többeres
2017. dec. 6. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Tudsz sodrottat(több ereset) használni. Azért nem használják, mert a dobozokba nem lehet belenyomni a sodrottat, mert kirúgja magát.

Viszont wago típustól függően nem köthető bele sodrott.

2017. dec. 6. 19:26
 2/7 anonim ***** válasza:
#1! Melyik Wago összekötöbe nem köthetö be sodrott?
2017. dec. 6. 19:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A sima mezei dugós-nyomósba nem lehet bekötni. [link] Amelyik felhajtós-leszorítós fülekkel rendelkezik az a jó a sodrott vezetékhez. [link]
2017. dec. 6. 19:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Ìgy van. Nem csak a katalógusba, de a doboza oldalán is rajtavan.
2017. dec. 6. 20:26
 5/7 A kérdező kommentje:

Megnéznétek, hogy a vastagon jelölt átkötés szabályos, biztonságos és alkalmas-e arra, hogy a konnektor fixen be legyen kötve, míg a tükörvilágítás kapcsolható maradjon?

[link]

2017. dec. 7. 12:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha jól értem az a gondod, hogy amikor lekapcsolod a villanyt, akkor a villanyborotva dugaljt is áramtalanítod.

Régen ez volt a szabvány, mert vizes helyiségről van szó. Egyedüli oknak hogy folyamatosan legyen benne áram csak azt tudnám elképzelni, hogy valami rádiót, órát üzemeltetsz róla, ás annak a tápellátási igényeire kell az áram. A mostani szabványokkal nem vagyok teljesen tisztában, de ha jól tudom megengedi a fix dugaljat ha a kádtól legalább egy méterre(?), van. Szerintem ha a tükörnél van a dugalj, és nem arra irányul a zuhanyrózsa nem követsz el nagy hibát. A rajzolt átkötéssel különben működni fog a dolog.

2017. dec. 7. 17:48
 7/7 A kérdező kommentje:

"Ha jól értem az a gondod, hogy amikor lekapcsolod a villanyt, akkor a villanyborotva dugaljt is áramtalanítod."

Igen.

A kádtól légvonalban több, mint egy méterre van a dugalj, kb. 1,5m magasan, a tükör melletti kisszekrényben, melynek van ajtaja is, így fröccsenő víz nem juthat oda.

Elektromos fogkefe csepptöltőjét szeretném róla üzemeltetni.

2017. dec. 8. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!