Kapható manapság használható festékmaró?
Köszönjük 2-es válaszoló... Nyilván ma is létezik még kromofág, de ez a korábbi "üveges" verziónak egy jelentősen gyengített változata.
Nekünk a hőlégfúvós megoldás vált be legjobban. Egész jól lehet vele haladni (egy tálalószekrényről szedtük le a festékrétegeket).
#2-s vagyok
-Közben utána olvasgattam, és valóban ez az új semmit se ér, csak medvét dobálni.
Ami még jó lehet csak mérgező az a diklórmetán, de nagyon vigyázni kell vele.
!!Vízben nem igen oldódik.!!
Földi halandó is megveheti.
Én is ezt kerestem, és képzeljétek, még van!
Szentendrén a gazdaboltban 3600 forintért kapható!
A festékmarók fő hatóanyaga a diklórmetán, más néven metilén-klorid mérgező, rákkeltő anyag, ezért az EU betiltotta háztartásbeli felhasználását és kivették a legtöbb (vagy összes kis-) kereskedelmi forgalomban kapható festékmaróból, mivel ugye a otthon nem tudják ellenőrizni a megfelelő védőfelszerelés meglétét. Iparban még használják. Az a durva, hogy ezzel az anyaggal oldják ki a kávéból a koffeint... nem tudom, még mindig így van-e.
Viszont ez eddigi válaszok után 4 évvel kérdezném, kinek melyik (gyengített) festékmaró vált be???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!