Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyire nehéz megtanulni a...

Mennyire nehéz megtanulni a kovácsolást?

Figyelt kérdés
Sose foglalkoztam vele, de tetszenek a kovácsolt vas termékek. Pl kerítések, korlátok. Csináltam már pár dolgot, de hol lehetne ilyet tanulni?

2017. dec. 3. 08:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Régebben létezett mezőgazdasági kovács oktatás Mezőhegyesen és díszműkovács oktatás Vácon. H van-e még ill. kik a jogutódaik, keress rá guglival.

Elvileg díszműkovács okájés oktatás létezik a mai napig, a színvonala ismeretlen.

2017. dec. 3. 09:52
 2/5 anonim ***** válasza:
Ezen a területe nézelődj "Díszkovács"
2017. dec. 3. 10:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Oké kösz.
2017. dec. 3. 10:46
 4/5 anonim ***** válasza:
51%

AZ a klasszikus kovács mesterség már azt hiszem kihalt, vagy nagyon kihaló félben van.

Amit irsz kovácsolt vas kerités és korlátnak , az már nem az a szakma.

Én csináltattam ilyen keritést , de ez már nem az a kovácsolt kerités. Ez egy jó vasipari munka.

Itt már lézerrel vágnak, géppel csavarják a csavart tömör vasat. Tehát szinte minden gépesitve van, nem kézi erővel készül. Persze nagyon jó és minőségi keritést csináltak, meg szépet , de ez már más.

De talán van még olyan mester aki űzi a régi kovács mesterséget.

Sok szerencsét hozzá.

2017. dec. 5. 20:03
 5/5 anonim válasza:

Magadtól is lehet tanulgetni :)

Késeket simán csinálhatsz kezdésnek.

Nézd meg a Tűzben edzett c. sorozatot.History chanelen szokták adni.De fent van interneten is.

2018. jan. 14. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!