Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan zaj-szigetelhetném az...

Hogyan zaj-szigetelhetném az erkélyajtót?

Figyelt kérdés

Pár napja új albérletbe költöztünk, ami szintén forgalmas út mellett van, ugyanúgy, mint az előző, de itt valahogy sokkal jobban behallatszik az utca zaja. Napközben nem zavar, de este elég nehezen alszom el és már 4-5 körül felébredek rá. Van egy nagy erkélyajtó, azelőtt pedig egy elég nagy terasz. Az erkélyajtó nem új fajta, látszólag jól zár és dupla üveg van benne. Mégis nagyon bejön az utcazaj. (Sztem nm sok esélye van, h a főbérlő miattunk újra cseréltesse, ha eddig mindenkinek jó volt...)

Az segíthet, ha szivacsos szigetelővel szalaggal behúzom az illeszkedéseknél? Vagy az max. hideg ellen jó?

Kérlek ne habozzatok, ha van vmi jó tippetek! Már füldugóvásárláson töröm a fejem...

2010. jún. 1. 07:54
 1/8 anonim ***** válasza:

szivacsosat ne! az egy kalap shit! és nagyon hamar kirohad.

azt a fehér rugalmas izét tedd bele. végülis ugyanazt a funkciót látja el mint a szivacs, csak jobban. a Tesa gyártja. obiban biztos találsz.

más most nem jut eszembe. szabad kérdeznem, hogy hol az a forgalmas út? mert én is eléggé frekventált helyen lakom, de engem nem zavar.

egyébként még azt is észrevettem, hogy vizes időben hangosabbak a kocsik.

2010. jún. 1. 08:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Az csak hőszigetelés lesz... Nincs olcsó megoldás, csak a füldugó...
2010. jún. 1. 09:36
 3/8 A kérdező kommentje:

Bp., Hungária

Szigetelőprofilból van itthon ilyen gummis, vmi német, elég jó minőségűnek tűnik, megpróbáljuk akkor ezt...

Ha nem, akkor marad a füldugó.

Ha esetleg akad még ötlet, akkor szívesen fogadom!

2010. jún. 1. 10:04
 4/8 anonim ***** válasza:
Hangszigetelő üveg:D Csak ez mondjuk nagyon drága. Vagy ha nem kell az erkély akkor falazd be XD
2010. jún. 1. 10:21
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát jah, megcsináltathatnék egy erkélyajtócserét, még ha lenne is rá 200 rugóm, de albérletbe minek?!? Ki tudja meddig fogunk itt lakni...De azért majd pedzegetem a főbérlőnek is. De ha eddig nem cserélte miért épp most tenné :-(
2010. jún. 1. 10:30
 6/8 anonim ***** válasza:
erkélyajtó roló.Nekünk is ez volt a bajunk és megcsináltattam,aztán levontuk az árát a bérleti díjból.
2010. jún. 1. 14:08
 7/8 anonim ***** válasza:
ha albérlet akkor a legolcsóbb ha elköltözöl.
2010. jún. 2. 07:33
 8/8 A kérdező kommentje:

Van roló, le is húzzuk, nem sokkal jobb. Illetve az is régi fajta. Egy tök új jobban hangszigetelne?

Az elköltözés meg...3 napja lakunk itt és ha csak nem találunk vkit a helyünkre, akkor 362-t még itt kell, mert aláírtuk 1 évre :-(

Amúgy meg tetszik a lakás és tök jó az erkély, szóval: vagy megdumálom a főbérlőt, vagy füldugót veszek.

2010. jún. 2. 09:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!