Megfelelő ágyrács beszerzése?
Az ágyam eredeti lécei eltörtek, így mindig leestek, stb.
Ezért méretre vágtunk (csak hosszt néztünk) raklap léceket. Ezekkel sajnos az a baj, hogy mozognak is, így folyamatosan igazítani kell, és mellette pedig elképzelhetetlenül nyomja a fekvő ember csontjait.
Csak akkor nem nyomja, ha vastagabb szivacsot rakunk rá, de akkor csak simán azért nem érezzük, mert gondolom nem éri el a csontom a deszkát. De ez meg azért nem jó, mert akkor igazán semmi nem tartja a testemet.
Most vettem 90 centis ágyrácsot Jyskben 5000 forintért, amivel kényelem terén nincs is baj, max kicsit vastagabb szivacs kéne, de egyébként semmi probléma. Nem mozog, nem nyomja a csontjaimat.
Csak az a baj, hogy ma reggel is hirtelen felültem az ágyban, és erre leesett egy léc. Úgy látszik a 90 centi túl rövid, és mindkét oldalra kéne még kb 1-1 centi. Csak hát hol tudnék szerezni 92 centiset?
Mit javasoltok, hogyan oldhatnám meg a problémát? Csak kéne egy kényelmes ágy, amiben egészséges aludni és nem esnek le/törnek el a lécei a legváratlanabb pillanatban.
több megoldás kínálkozik:
alulról az ágy közepét összefogod egy merevítővel
a két szélső lécet, amelyen a rost szélei fekszenek megszélesíted
visszarakod a raklapokat és veszel egy kényelmes matracot
Én eleve nem bíztam a gyári ágyrácsban. Minimum alá méretezik a spórolás miatt, ritkán állnak a vékony deszkák, törik, mint a franc, egyszóval ócska!
A helyett, hogy kiadtam volna az összeget, lemértem a franciaágyat, és egy fűrésztelepen megrendeltem 10cm széles, 5m-es colos deszkát gyalulva. Vettem hevedert is. Lefűrészeltem az ágyrácsnak valót, összetűztem a hevederrel, az ágy négy sarkában megakasztottam négy szöggel. Ez nem törik, olyan sűrű amilyen kell, jó vastag, és nem került többe, mintha megvettem volna az ócskát.
Érdekes. Átgondolom.
Most még így az jutott eszembe, hogy az első és utolsó lécek a befelé való elmozdulását meggátlom pl szögekkel.
Így ha a középső léc le akarna esni egy fentről érkező erőhatás miatt, akkor nagyobb erő kell hozzá, hiszen a szélsők nem engedik le. (Mert a szögek tartják a szélsőket)
Vélemény? Nem értek hozzá, csak ez jutott eszembe :D
Vegyél két 2 m-s cseréplécet.meg vagy 14~16 db 4x50-s reiser csavart
Amire feltámaszkodik az ágyrács,arra fogasd fel a cserépléceket,és kész.
Így 3~3 cenivel "megtoldod" a keret belsejét,és nem potyog le róla az ágyrácsod.
600 ft kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!