Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Tetőfeljáró tömbházban - hogy...

Tetőfeljáró tömbházban - hogy lehetne tutira lezárni az ajtót?

Figyelt kérdés

Egy felfelé nyíló tetőajtó van, ami a középső lépcsőházból vezet a tetőre (3 lépcsőházas, 4 emeletes, máshol nincs feljárat), és valami atombiztos módszer kellene, ahogy ezt a feljárót le lehetne zárni, ugyanis rendszeresen felmennek vandálkodni (kényeket összedönteni, antennákat, kábeleket összetörni, tépni) és tehetetlenek vagyunk.

Mindig kilesik, amikor nincs senki a 4-diken és nagyon bátrak sajnos, hiába a kaputelefonos megoldás, hiába a lakatpánt, már egyszer ezt is szó szerint kitépték először a felnyíló faajtóból, utána már a betonból is, majd ezután megcsináltuk nagyobb lakatpánttal, erősebben, akkor meg valami erővágóval vágták el a vasat. Hihetetlennek tűnik, én se akartam elhinni, de megtörtént.

Rendőrség meg tök hiába, már unalmas a félévenkénti feljelentés ... viszont abba se marad a dolog, csak az utóbbi két hónapban háromszor voltak barmolni.

Hogy lehetne ezt úgy lezárni, hogy garantáltan semmilyen szerszámmal ne tudja kinyitni, szétverni, szétvágni vagy csak nagyon nagy hanggal?

Mit ajánlanátok?

(kamera nem igazán kivitelezhető, riasztószirénát ugyanúgy szétvernék de azt se nagyon lehet megoldani)

2017. szept. 18. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden lépcsőházban kellene lenni,tűz biztonsági okból.Ezért nem szabad lezárni,ha baj van lehessen a tetőre is menekülni .
2017. szept. 18. 19:42
 2/5 A kérdező kommentje:
ez tök jó ... akkor nemtom mi lesz itt, főleg egy kábeltv elosztó is van a mi tetőnkön, a szomszédos házak innen kapják, hát mit is mondjak ... fantasztikus a helyzet akkor.
2017. szept. 18. 21:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyitás érzékelő bekötve a rendőrségre, vagy valami biztonsági szolgálathoz.
2017. szept. 18. 22:14
 4/5 A kérdező kommentje:

nemtom azt pontosan hogyan lehet kivitelezni, de azok alapján, amit eddig műveltek (azaz képesek kivárni, amíg mindenki elmegy a 4-dik emeletről, ezt szépen kifigyelik), simán szét fogják törni, tépni azt is.

De nem ismerem a működési elvét, tehát most csak ez egy hirtelen gondolat (én a lakásajtóhoz tettem olyan nyitókapcsolót h ha vki éppen csak fél centit megnyitja, rögtön megszólal a sziréna. na de ez belül van, ezt nem tudja szétverni ... amihez hozzáfér, azzal kapcsolatban viszont kétségeim vannak)

2017. szept. 19. 08:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Kell egy nyitásérzékelő, ami kábelvágásra és kábel rövidrezárásra is működik, és megszólaltatna a lépcsőházban egy kültéri!!! szirénát. Azt mindenki meghallaná.
2017. szept. 28. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!