Hogyan tudok télen öngyujtó és gyufa nélkül tüzet gyujtani az erdő közepén?
A suliban ez a téma. Aztmondták aki úggondolja hogy tudna gyujtani tüzet egyedül az erdő közepén télen az következő órán mutatsa meg vagy mondja el. Ez egy új suli nagyon szeretnék most felmutatni valamit és izgalmas is lenne a fizika a kedvencem.Arra is gondoltam ha egy műszálas ruhát összedörzsölök egy pamutruhával akkor az elöbb vagy utobb meggyullad mivel ha csak a két műszálasat dörzsölném össze nem gyulladna meg a ruha mert a műszál csak olvadni tud.
Mit gondoltok? Ötletek?
a legegyszerűbbnek tűnik valamiféle éleszték (tollaság, madárfészek, fenyőfa gyantás ágbenövésének kaparéka, szamárkóró pihéje, esetleg tampon, valamint egy magnézium tömb, amiből késsel forgácsot lehet lehasítani a másik élén lévő szikravetővel pedig egy pillanat alatt begyujtható. Én magam ilyen tűzgyujtó mellett vagyok, a hagyományos szikravetővel szemben, mert a magnézium forgács szinte mindent meg tud gyújtani, vízre, zsírra érzéketlen, könnyű.
Több módszer is van...tele van vele a yutyub.
Ceruzaelem + rágógumi papír
Ceruzaelem + fémgyapot
Nylonzacskó vizzel teli+napfény..éghető anyagra fókuszálva
Fa vályú + fa dörzsölése
és sok más egyéb mód
keresd a yutyun
how start fire" ,..sok ezer videó van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!