Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudok télen öngyujtó...

Hogyan tudok télen öngyujtó és gyufa nélkül tüzet gyujtani az erdő közepén?

Figyelt kérdés

A suliban ez a téma. Aztmondták aki úggondolja hogy tudna gyujtani tüzet egyedül az erdő közepén télen az következő órán mutatsa meg vagy mondja el. Ez egy új suli nagyon szeretnék most felmutatni valamit és izgalmas is lenne a fizika a kedvencem.Arra is gondoltam ha egy műszálas ruhát összedörzsölök egy pamutruhával akkor az elöbb vagy utobb meggyullad mivel ha csak a két műszálasat dörzsölném össze nem gyulladna meg a ruha mert a műszál csak olvadni tud.

Mit gondoltok? Ötletek?

2017. szept. 4. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Nagyító?
2017. szept. 4. 21:32
 2/7 anonim ***** válasza:
64%
Ahh ha télen kell akkor jégdarabot a kezed hőjével formázz meg gyűjtőlencse formájúvá és ezután fel lehet használni nagyitóként és száraz leveleket gyújtani vele, illetve ha nálad van a telód akkor az akksija rövidre zárásakor fejlődő hő is tud tüzet csinálni.
2017. szept. 4. 22:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Utolsó ezek nagyob jó ötletek csak honnan szerzek én száraz leveleket télen és akkora jégdarabot amit meg formazni is tudok? :D
2017. szept. 4. 22:07
 4/7 anonim ***** válasza:
40%
Akkó meg falevél helyett tépkedj ki a ruhádból hajszálvékony szálakat és száraz ágak egymáshoz dörzsölésével csinálj parazsat.
2017. szept. 4. 22:18
 5/7 dq válasza:
2017. szept. 4. 22:32
 6/7 Walter_Dornberger ***** válasza:
54%

a legegyszerűbbnek tűnik valamiféle éleszték (tollaság, madárfészek, fenyőfa gyantás ágbenövésének kaparéka, szamárkóró pihéje, esetleg tampon, valamint egy magnézium tömb, amiből késsel forgácsot lehet lehasítani a másik élén lévő szikravetővel pedig egy pillanat alatt begyujtható. Én magam ilyen tűzgyujtó mellett vagyok, a hagyományos szikravetővel szemben, mert a magnézium forgács szinte mindent meg tud gyújtani, vízre, zsírra érzéketlen, könnyű.

[link]

2017. szept. 5. 06:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Több módszer is van...tele van vele a yutyub.

Ceruzaelem + rágógumi papír

Ceruzaelem + fémgyapot

Nylonzacskó vizzel teli+napfény..éghető anyagra fókuszálva

Fa vályú + fa dörzsölése

és sok más egyéb mód

keresd a yutyun

how start fire" ,..sok ezer videó van

2017. szept. 5. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!