Van a Fi relének maximális "hatótávolsága"?
Csúnya lenne az a 0,2 s leoldási idő. Nem menne át az áramvédő kapcsoló a szabvány teszteken, ha ilyen lassú lenne.
60-80 ms alatt már illik leoldani a hirtelen megjelenő névleges hibaáramnál (és ebben benne van a mechanika 5 ms körüli "repülési ideje" is.
Fi-relé tesztelés közben mellényúlva tapasztaltam, hogy mire az áramütést érzékeltem, az áramkört már megszakította.
Bárhogy nézem, azt olvasom, hogy "A SZABVÁNY TESZTEKEN", az egyértelműség kedvéért megismétlem, a "A SZABVÁNY TESZTEKEN", és mivel a magyar igazság három, hát leírom ég egyszer, "A SZABVÁNY TESZTEKEN".
No és én erre a "szabvány teszt" kifejezésre reagáltam.
Egyik a kismegszakitorol beszel a masik meg a FI relerol.
A FI rele hivatalosan 30ms leoldasi idovel dolgozik amikor eleri a 30mA.
A kismegszakito pedig, jellegorbetol fuggoen A B C vagy D jellegorbeju de 0.4s-en belul bell leoldania kozvetlen Fazis-Vedovezeto zarlat kovetkezteben ( L PE). Ezt meghatarozo tenyezok a Fault loop impedance(nem tudom magyarul AS 3000 szabvany szerint elek), a megszakito nevleges kapacitasa, es jellegorbeje. Nagyon szep tablazat van rola ha erdekel megkeresem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!