Megszokott lenne, hogy a nő egyedül újítja fel a házat, és készít bútorokat?
Vettünk férjemmel egy házat, amin sok apró javítani való lenne (nem extrém , hétvégéken apránként is elvégezhető feladatok) pl: bútor festés, ajtó-ablak újrafestés, glettelés, polc felfúrás, konnektor csere stb... Viszont férjem nem hajlandó egyáltalán részt venni ezekben a feladatokban, így 28 éves nőként kénytelen vagyok egyedül megoldani.Ez normális dolog fiúk? a költségvetésünk elég alacsony ezért próbálnánk a két kezünkkel megoldani mindent, de sokszor gondolkozom azon hogy inkább szakembert kellene hívni,mert egyedül marha lassan haladok (és valljuk be sokszor jól jönne a férfias segítség ).Csakhogy attól félek egyedül a szakembereket sem tudnám kezelni (gondolom oda is kellene valaki aki cseszegeti, hogy minőségi munkát végezzen)én meg nem ez a típus vagyok sajna :(
Hozzá kell tenni hogy én otthonról dolgozom, párom pedig eljár dolgozni (8órában-irodai munkát, ami után nagyon fáradt mindig, ráadásul fényévekkel többet keres mint én),ezért nem merem megemlíteni neki a lelki nyűgömet. De gondolom mások házai/otthonai is elkészültek valahogy hasonló életstílus mellett... Párom szerint ma már egyetlen férfi sem csinál a két kezével semmit a házon, hanem kifizetik a megfelelő embereket. (Csakhogy nálunk az emberek hívását is nekem kellene intézni- HA lenne rá pénzünk)
Ti mit gondoltok? Nálatok ez hogy volt?
A kérdés alapján biztatni akartalak, hogy állj neki nyugodtan, én is meg tudtam csinálni nőként mindent (kivéve a konnektorcserét. Az elektromos dolgokat szakemberre bíztam, én nem mertem megpiszkálni, de teljesen korrekt volt a villanyszerelő, nem kell tőlük félni :) )
VISZONT én egyedül költöztem, ezért választottam inkább pénztárcakímélésnek, hogy amit tudok, megcsinálok magamnak. Aztán kiderült, hogy egész sok mindent tudok, meg a szakboltokban is nagyon rendesek voltak, attól tartottam, hogy ha elmondom, hogy én fogom csinálni, és nem értek hozzá, akkor átb*sznak, de nem ez történt.
Inkább az a problémás ebben, ahogy a párod hozzááll a kérdéshez. Én abban az időben, mikor különköltöztem, 10-12 órát dolgoztam irodában heti három nap, hogy így lecsúsztatva legyen hétköznap szabadnapom, amikor csinálhatom a lakást, és ne hétvégén kergessem őrületbe a szomszédaimat. Sajnálom, de szerintem a férjed lusta és életképtelen.
És az sem igaz, hogy ma már senki nem csinál semmit a házon, mert van olyan, akinek a barkácsolás hobbi, meg vagyok én, akinek költségkímélő megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!