Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » S. O. S. A zuhanykabin lefolyó...

S. O. S. A zuhanykabin lefolyójából, hogyan lehetne kiszedni a hajat? (többi lent)

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy a már megint nem folyik le rendesen a víz. Apám ahogy mindig megpróbálta kiszedni de nem volt semmi, vagyis beljebb van a probléma, amit szokásos módszerrel nem tud megoldani. Szóval holnap kell vennem egy wc pumpát bár nem tudom az, hogy fog segíteni de ő tudja...

A hajammal nem tudok mit csinálni. Már figyelek rá, hogy ami kijön és látom azt kidobom de ami úgy jön ki, hogy nem tudok róla azzal nem tudok mit csinálni. Hátam közepéig érő hajam van, levágatni nem fogom. Viszont apám le fogja ordítani a fejemet ahogy ismerem mert biztos nincs akkora szerencsénk, hogy meg tudja oldani a drága wc pumpával.

Valami ötlet? Szerintem nem 100, hanem "csak" 99%, hogy az én hajam. De ez most mindegy... Valami tipp? :S

2017. aug. 22. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet venni ilyen kis tasakos lefolyótisztító port. Beleöntöd arra pár deci víz +10-20perc és probléma megoldva.
2017. aug. 22. 21:06
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez a lefolyótisztító van akkora csodaszer, hogy ha tényleg a haj a probléma, eltüntesse? :S
2017. aug. 22. 21:07
 3/8 anonim ***** válasza:

Van amelyik igen ..persze nem próbáltam mindet, mert sok van. Amit használunk az tuti, hogy jó(két nővel élek :D ).

Azt viszont nem tudom, hogy a sima konyhai jó e..mert olyan is van. Írd be a keresőbe, hogy lefolyótisztító por. Lesz bőven választék. Majdnem minden boltban lehet kapni valamilyet.

.

Egyébként mi ezt használjuk:

[link]

2017. aug. 22. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Van amiben csak egyszeri adag van, az persze jóval olcsóbb.
2017. aug. 22. 21:15
 5/8 Alain Delon ***** válasza:
79%
Én még tudnám ajánlani a magyar gyártmányú Szi-Ti lefolyótisztítót.
2017. aug. 22. 21:21
 6/8 anonim ***** válasza:
87%
Mi a lefolyókba teszünk szűrőt, és zuhanyozás után abból kiszedjuk a hajat. Még soha nem dugult el a lefolyó
2017. aug. 22. 21:25
 7/8 anonim ***** válasza:
57%

Attol függ milyen a zuhanykabinjuk. Van ami olyan mint a normál mosdokagylo, ebbe valoban szüröt kellene rakni, az felfogja a hajat. De van olyan is, amibe nem illik bele a szürö, azzal nem is tudom mit csinálnak.

Mi egyébként itthon egy hosszu pálcika segitségével szoktuk kitakaritani, ti azzal probáltátok? Nálunk mindig az elején van a probléma, a segitségével simán kiszedjük a hajat. A vége kicsit meg van görbitve, igy ráakad a haj.

2017. aug. 22. 22:12
 8/8 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom, milyen megoldásokat alkalmaznak szifonként a különböző kabinokban. A mienk egy féldomború, krómozott műanyag elem (mint egy gomba kalapja), amit végül is némi nehézségek árán ki tudtam emelni. A perem két ellentétes részét a bal és jobb kéz középső ujjaival szorosan meg kell fogni és jobbra-balra mozgatva felfelé kell húzni, mert tulajdonképpen egy műanyag hengert kell kihúzni a másikból és elég szorosan illeszkednek egymáshoz. Ha valakinek kellően nagy a keze, akkor egy kéz ujjaival is körbe tudja talán fogni ezt a felső elemet. Amikor a gomba alakú felső részt kiemeltük, akkor annak "szárára" van többnyire lerakódva a haj- és szőrszál, ami mechanikusan eltávolítható. A szifonban bennmaradt műanyag csésze is kiemelhető és akkor válik szabaddá az út a csatorna csatlakozás felé. A visszaszerelés a fordított sorrend. Személy szerint vegyi beavatkozást nem javasolnék, mert ezek a szifon tisztító szerek erősen maró kálium- vagy nátrium hidroxidot tartalmaznak, ami valójában lassan oldja fel a szaru anyagú hajszálakat. A pumpa ezért nem megoldás, mert a szifonban az egymáshoz csatlakozó hengeres elemek palástján rések vannak, amelyekben csak fennakadnak a hajszálak és vízárammal nem moshatók ki onnan, még megnövelt víznyomás mellett sem.
2017. aug. 23. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!