Két csengőtrafó egymással párhuzamosan bekötve, egy nyomógomb és két beltéri egység -ez így működne?
Ismerősöm nagyot hall, kellene még egy jelzőcsengő a szobába is. Egy csengőtrafó nem ad elég áramot a két csengőhöz, (kipróbáltam). -De mi van, ha beteszek még egy trafót párhuzamosan kötve az eredetivel? A kapunál viszont maradna az eredeti nyomógomb, az eredeti két vezetékkel.
Lehet ezt így?
Én nem kötözgetnék párhuzamosan trafókat...
Ha már adott két csengő, és mindkettőhöz egy-egy trafó, akkor már a trafókat lehet egy kapcsolóról működtetni.
"a 220 V -ot teszem a nyomógombra"
Ez, enyén mondva őrültség. Vegyél egy piezzo riasztót és az mindent megold.
Elég ha relével megoldod. Az egyik trafó kimenő ágával meg tudsz huzatni egy relét ami zárja a két külön áramkört.
Én is igyekeztem ezt elkerülni, nálam is a gyengeáram van "kiküldve" a kapuhoz, 9V-os "trafóval" működik a két csengő, vminek a töltője volt eredetileg, sajnos nem tudom megmondani neked, hány Ah-s.
Ne köss össze párh. két trafót!
Azonos paraméterű transzformátorok párhuzamos kötésének lehetősége középiskolás anyag.
Persze, vannak azért mélységei a dolognak, ha az egyik ebédszünetet tart, a másik túlterhelődik, így aztán vagy olyanokkal lehet megcsinálni, amelyik nem tud zárlatba menni, vagy mindkettőt külön kell védeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!