A WC csésze vízsugara miért törik meg?
Sziasztok,
Adott egy hagyományos angol WC csésze, laposöblítésű, alsó kifolyásos. Amikor lehúzom akkor a víz nem mint egy örvény leviszi a középen halmozódó papírt és egyéb dolgokat, hanem ha szemben állunk a WC csészével akkor olyan 7 óra irányából a bal oldali nagyobb vízsugár visszacsapódik és így a lapos részen lévő tartalmat, csak ott forgatja. Ezáltal a WC tartalmát nem lehet lehúzni. Van valamilyen ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
A befolyócsőnél(hátul) a porcelánon belül kis lyukakon jön be a víz. Elvileg.
A kis lyukak nem mind vannak ténylegesen ott meg (porcelán formakészítési hiba),vagy esetleg a tartályból lekerült pl a leeresztő gumi és ott akadályként útban van. Az alföldinél pl van egy műanyag irányító "V" lemez,ami betud fordulni,szintén zavart okozva az áramlásba.
Meg kell bontani a bemenetnél és belenézni.
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat. Szerintem az első hozzászólás közel lehet, mert volt egy gumigyűrű ami miatt folyamatosan csorgott a WC, tudtam, hogy azt kell cserélni, viszont amikor cseréltem akkor nem elhasználódott hanem nem volt sehol, ekkor gondoltam, hogy akkor biztosan lehúztam, de ez csak féligazsság volt...
Jelentkezem majd, hogy mi lett vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!