Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vékony fém lap modellhez?

Vékony fém lap modellhez?

Figyelt kérdés
Egy épület modelljét készítem, ehhez kellene sniccerrel vágható, sötétszürke (festett?) fém lap (kb 15cm hosszú). Létezik ilyen, ha igen, hol lehet kapni?

2017. jún. 7. 00:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Én más dolgokat szoktam barkácsolni, de sniccerrel nem fogod elvágni a fémlapot. Még a bőr is kiveszi az élét.Viszont! Lemezvágó ollóval úgy tudod elvágni a fémlemezt, mint sima ollóval a papírt. Lemezolló barkácsboltban kapható, pár ezer Ft. Fém lemezt vastelepen tudsz venni, kisebb, tenyérnyi darabokat lehet ingyen odaadják. Ajánlom az alumínium lemezt, könnyű vágni, hajlítani. Alapból világos színű, le kell festeni.
2017. jún. 7. 13:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Alu lemezt tudnék ajánlani, fél mili vastagságig elvileg működik a sniccerrel való vágás. Innen válogathatsz:

[link]

2017. jún. 7. 14:28
 3/4 A kérdező kommentje:

Bádoglemezt már próbáltam korábban (van is egy nagy darab), de a fényes felület miatt nem jó, festeni nem akarom.

Végül egy papírboltban találtam kicsit fémes hatású Canson papírt, ami olyan felületű ami kell.

Köszönöm a válaszokat!

2017. jún. 7. 20:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Hátha valakit ugyanez érdekel és rátalál a kérdésre:

Ólomfólia is lehet alternatíva (modellezéssel foglalkozó üzletben érdemes próbálkozni), 7x10cm-es lapokban árulják, 0,3mm vastag.

2017. jún. 15. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!