Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Levegő szállítása, fali...

Levegő szállítása, fali csőben, miben?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Tanácsot szeretnék kérni. 8 Baros, kompresszortól szeretném a levegőt 12-13méterre elvinni egy másik helyiségbe (egy másik puffer tartályig), falon kívűl szerelve, fél colos átmérűjű csőben.

Mit javasolnátok erre a célra? Én sima kpe csőre gondoltam, 2-3 idommal (könyök). Van külön levegőhoz való kpe cső? Ahogy néztem birjak ezek a 10 bart. A hajlékony poliurethane cső sajna nem jó, mert ilyen vastagaságban marha drága... És az sem fontos hogy ennyire hajlékony legyen.

Köszönöm a segítséget

2017. jún. 6. 09:53
 1/7 vatafak ***** válasza:
kpe-vel levegőt? na olyat se láttam még. gumis műhelyekben csak vas és rézcsövezést láttam ilyen célra
2017. jún. 6. 10:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Már pedig van , lehet hogy nem KPE csőnek hivják.

De minden haszonjármű, teherautó illetve kamion is műanyag csövekkel vannak felszerelve. Már évtizedek óta. Beméssz egy kamionos boltba és elmondod hogy mit akarsz, biztos lehet kapni. Neked egy nyolcas vagy tizes cső tökéletesen meg teszi. Ott minden féle csatlakozót tudnak adni hozzá.

2017. jún. 6. 11:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Sima vas, vagy réz csővel. Az legalább tuti.KPE csővel még én sem láttam és nem is hallottam. Üzemekbe is vas, vagy spes Festo csövekkel dolgoznak.

Ha a kpe 10 bárt tud, te 8-at viszel, azért többet kéne tudnia a csőnek mint 10bar.

Nem mindegy a víz 8bár benne, vagy a levegő.

2017. jún. 6. 11:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Már találtam is.

[link]

[link]

2017. jún. 6. 11:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Festo cső jó megoldás. Jó minőségű, könnyen szerelhető.
2017. jún. 6. 11:12
 6/7 bamboochatheone ***** válasza:
A Henco cső is jó lehet neked. Azzal is láttam már levegőszállítást.
2017. jún. 6. 12:54
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok,

köszi a válaszokat. A festo cső sajna nem játszik, 8-9mm-es belső átmérővel elég húzós ára van 7-800ft/m + a fittingek, (a 10-12esről ne is beszéljünk) bár az igaz, hogy ez lenne hivatalosan a normális.

A kpe csőre azert gondoltam, mert egyszerű szerelni, hegeszteni, az idomomok se vészesek. meg hát elég nagy belső átmérője van egy félcolosnak is. Ráadásul az viszonylag merev, nem kell millió helyen falhoz rögzíteni.

A henco csöveket nem ismertem, de ahogy nézem a fittingek ott sem olcsóak, vagy ami olcsó, ahhoz spéci roppantó kell.

2017. jún. 7. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!