Bit befogókról adnátok tanácsot? Érdemes drágábbat venni meg mire jó a rövidebb meg hosszabb szárú? Vagy vannak ezek a gyorbefogósak, az mire jó?
Arra jók, hogy gyorsan csarélhessed a bit fejeket, nem kell egy fúró tokmányt ki-be csavarozni folyamatosan. Vannak egyszerű mágnesessek, de van gyorskioldós tokmányok is. Kinek mi jön be.
Inkább a bit fejekből érdemes jobbat venni, mert a csillag csavarozó szár gyorsan tönkre tud menni.
És sokkal jobbak a hosszabb szárú bitek, mint a rövidek (amit fillérekért kapsz), mert a hosszúval bele lehet nyúlni pl a háztartási gépek süllyesztett biztonsági csavarjaihoz.
de csavarra tartásnál szabadon jobb a rövid, mert jobban kontrollálható a csavarozás. Vannak fúrócsavarozók, ahol a tokmány levétele után biteket lehet közvetlen befogni mágnesesen.
Talán ez a legolcsóbb: [link] mágnessel és egy hüvellyel. Talán a mágnes erősségben lehet különbség, de láttam már drágát amiből 2 év után kijött a mágnes, bár még akkor is jól használható.
A rugós/gyors tokmányokból inkább valami jobb minőséget érdemes venni [link]
használtam 1-2 ezer forintos készletet amiben ilyen volt, még most is jó, de nem sokat van használva. Ez függ a használattól is.
Lassan háttérbe szorulnak, mert sok csavarozó is rendelkeznek mágneses bitbefogó kialakítással, ha leveszik a tokmányt róluk.
Mindegyiknek egy a lényege, ha cserélgetned kell a biteket. Mivel ez ritka, én a fúrótokmányba fogom be közvetlenül, mert általában 1 kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!