Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Bit befogókról adnátok tanácso...

TappancsMancs kérdése:

Bit befogókról adnátok tanácsot? Érdemes drágábbat venni meg mire jó a rövidebb meg hosszabb szárú? Vagy vannak ezek a gyorbefogósak, az mire jó?

Figyelt kérdés

#.bit #bit befogó #bit toldó
2017. jún. 4. 08:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Arra jók, hogy gyorsan csarélhessed a bit fejeket, nem kell egy fúró tokmányt ki-be csavarozni folyamatosan. Vannak egyszerű mágnesessek, de van gyorskioldós tokmányok is. Kinek mi jön be.

Inkább a bit fejekből érdemes jobbat venni, mert a csillag csavarozó szár gyorsan tönkre tud menni.

És sokkal jobbak a hosszabb szárú bitek, mint a rövidek (amit fillérekért kapsz), mert a hosszúval bele lehet nyúlni pl a háztartási gépek süllyesztett biztonsági csavarjaihoz.

de csavarra tartásnál szabadon jobb a rövid, mert jobban kontrollálható a csavarozás. Vannak fúrócsavarozók, ahol a tokmány levétele után biteket lehet közvetlen befogni mágnesesen.

2017. jún. 4. 10:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Márkák között van különbség, már annak aki sokat használja? Arra gondolok egyikben passzosabb másikban lötyögősebb a hegy, vagy akármi.
2017. jún. 4. 16:04
 3/5 anonim ***** válasza:

Talán ez a legolcsóbb: [link] mágnessel és egy hüvellyel. Talán a mágnes erősségben lehet különbség, de láttam már drágát amiből 2 év után kijött a mágnes, bár még akkor is jól használható.

A rugós/gyors tokmányokból inkább valami jobb minőséget érdemes venni [link]

használtam 1-2 ezer forintos készletet amiben ilyen volt, még most is jó, de nem sokat van használva. Ez függ a használattól is.

Lassan háttérbe szorulnak, mert sok csavarozó is rendelkeznek mágneses bitbefogó kialakítással, ha leveszik a tokmányt róluk.

Mindegyiknek egy a lényege, ha cserélgetned kell a biteket. Mivel ez ritka, én a fúrótokmányba fogom be közvetlenül, mert általában 1 kell.

2017. jún. 4. 20:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Volt már gondom olcsó szerszámból, ezért kérdeztem. Fúró csavarbehajtóból metabot vettem nemrég, fúrószár szintén és nincs sok kedvem vacakolni velük. Szerinted megéri würth mondjuk?
2017. jún. 4. 21:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Teljesen jó, ipari cucc az is.
2017. jún. 5. 20:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!