Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Aluminium cső miért fogja meg...

Aluminium cső miért fogja meg a kezem mikor tiszta? Gereblye nyelet csináltam belölle, de hiába tiszta feketedik tőle a kezem.

Figyelt kérdés
2017. máj. 31. 16:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Az alu egy lágy fém, meg oxidálódik is, akár a réz. Leukoplaszt, vagy szigszalag bandázs lehet megoldás.
2017. máj. 31. 16:59
 2/7 Alain Delon ***** válasza:
69%
Azon kívül, hogy egy lány, könnyen, még az emberi bőrtől is kopó fém, egyes vélemények szerint káros is az egészségre. Én ezért a lehető legkevesebbre minimalizálom a vele való érintkezést. Mindennapos használatú dolgot semmi szín alatt nem csinálnék belőle.
2017. máj. 31. 17:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Azért mert ennyire puha fém. Csinálj fából inkább nyelet. Ha könnyűt nyelet szeretnél, akkor a jó egyenes bodza nyél is nagyon jó; és elég erős is. Nekem nemcsak a gereblye, de a kapák nyele is abból van vagy 25 éve ugyanaz.
2017. máj. 31. 18:39
 4/7 anonim ***** válasza:

gondolom nem eloxált, hanem csupasz alumínium. A kezeden lévő nedvességgel reakcióba lép, azért lesz fekete.

Tekerd be szigetelő szalaggal.

2017. máj. 31. 20:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Zománcfezékkel fest le és nem lesz ilyen problémád.

Egyébként ahogy már írták az oxid réteg kopik le és attól fekete a kezed.

2017. máj. 31. 20:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Zománcfesték megtapad az aluminiumon?
2017. máj. 31. 20:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Miért akarod mindenáron aluból csinálni azt a nyelet? Más nem lenne jó?
2017. jún. 1. 04:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!