Miért csak kis ívben tud hegeszteni a trafóm?
Üdv!
A trafók üresjárati feszültsége tudomásom szerint 48V körül vannak. Inverterben is van 56V üresjáratió,de láttam már 100V körülit is. A hegesztési ív függ valameddig a feszültségtől, de nagyobb feszültség esetén is kialszik 1-2 centis távolságban már. Ha 2-3mm távnál alszik ki, akkor lehet a gép baja is. Amire tippelni tudok: valahol a tekercsben nem stimmel valami vagy a bemeneti feszültség ingadozik vagy 220V voltnál valamivel kisebb. Ezt jó volna konnektorban kimérni. A trafó "érzékeny" erre, vagyis nem adja a stabil ívet ha a delej bajos neki. Még esetleg ha hosszabbító van beiktatva, akkor annak a vezetékkeresztmetszete meg a hossza okozhat problémákat. Én inverteressel hegesztek, trafósat magam nem használtam sosem, csak hegesztéseknél segédkeztem mellette, így több, kompetensebb dolgot nem tudok javasolni.
Ui.: esetleg az elektródát bevinni meleg helyre vagy a sütőbe rakni kicsit száradni. A rutilos elvben nem olyan érzékeny a nedvességre,mint a bázikus,de lehet csak megszívta magát párával ebben az esős időben és azért viselkedik így hegesztés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!