Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan kell stihelzni?

Hogyan kell stihelzni?

Figyelt kérdés
Tudom röhejes kérdés...Mire figyeljek?pár fát szeretnék kivágni és párom nem segít :( soha nem csináltam még,betudom egyáltalán rántani?
2017. ápr. 24. 16:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én már kidöntöttem már pár fát, de ha nincs gyakorlatod, ne állj neki.

Ha rosszul ítéled meg a fa súlypontját, a másik irányba is dőlhet.

Életveszélyes szakma..

2017. ápr. 24. 16:21
 2/8 A kérdező kommentje:
Semmi gyakorlatom nincs,párom csak annyit mutatott,h hol kapcsolom be semmi mást :(
2017. ápr. 24. 16:37
 3/8 anonim ***** válasza:
A youtubeon biztos vannak videók ..
2017. ápr. 24. 16:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Kezdőként egyedül ne állj neki.
2017. ápr. 24. 17:18
 5/8 anonim ***** válasza:
xeroxolni tudsz?
2017. ápr. 24. 17:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Strihelni?! Vagy mi a bánatot akarsz? :D
2017. ápr. 24. 19:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Láncfűrésznek hívják.

Ne kezdd el egyedül. Mutassa meg a párod, hogy hogyan kell.

2017. ápr. 24. 19:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Tényleg ne állj neki nulla tapasztalattal nagyon veszélyes. Kérd meg párod hogy tanítson be. Amikor apám vett egy ilyen gépet, neki is egy profi favágó tanította meg. És rengeteg mindent elmondott, hogy mire figyeljen. Nem mindegy a láncfeszesség, az hogy hogyan tartod, de még az sem, hogy hogyan vágod a fát, pl nem szabad erőből rányomni és még csomó dolog van amire figyelni kell. Nem véletlenül mondom ezt. Amikor a lakhelyünkön közmunkásokat betanítottak, speciális vágásálló nadrágot kellett felvenni, mondanom sem kellett, hogy elég sok közmunkás lábát mentette ez meg... Sok eszközt használhatsz egyedül, szinte nulla tapasztalattal, na a láncfűrész pont nem ilyen. Ez maximális odafigyelést és koncentrációt igényel végig. Ja, és ha baleset lenne, ez nem simán vág, ez roncsol... csontot, szövetet, mindent.... Úgyhogy inkább ne használd, amíg nem tanítottak be rá.
2017. ápr. 25. 01:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!