Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Straus Austria "márkájú"...

Straus Austria "márkájú" dobozos torx kulcskészlet mennyire megbízható? (többi lenn)

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt vásároltam egy budapesti piacon egy straus austria névre hallgató torx bitdugófej készletet. Eddig keveset használtam. Ezért nem nagyon van gyakorlati tapasztalatom ezzel a szerszám márkával kapcsolatban.

Azt tudom, hogy szintén Straus márkájú, nemrég vásárolt gázégőnk semmit, de semmit sem ér. (illetve majd ócskavasként leadom a vastelepen)

A Möller (ez is hasonló márka, mint a straus) névre hallgató crova racsni műanyag-gumi markolata pedig használat nélkül is megadta magát. A műanyag markolat körbe-körbe forog a racsniszáron.

Ha valakinek van személyes tapasztalata a straus szerszámokkal kapcsolatban, és szívesen megosztaná velem és a többiekkel, akik ezt a bejegyzést olvassák, akkor azt megköszönöm!

Értelmes, normális válaszokat várok!

#szerszám #kéziszerszám #straus torx kulcskészlet #straus kulcskészlet #torx készlet #gagyi kulcskészlet #olcsó kéziszerszám
2017. ápr. 3. 17:52
 1/8 anonim ***** válasza:

Mennyire megbízható??

Ezek mind olcsó,alsókategóriás szerszámok,silány minőséggel,néha súlyos hiányosságokal sőt,életveszélyes minősítéssel. Már megtanulhatnád, ami olcsó,az sz&r,nem lehet kiváló.

Henry Ford mondta kb így 1szer:

Nem vagyok oly gazdag,hogy silány olcsó bóvli árut vegyek.

2017. ápr. 3. 20:05
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Múltkoriban vettem egy Beta szerszámot pont azért, hogy ne csak gagyi legyen a háznál. Hát mit mondjak?

Ahhoz képest, hogy marh@ drága volt, hagy maga után kívánnivalót. Az ergonómiája tökéletes, de a nyél anyagkidolgozása olyan, mintha zárványos lenne. Először azt hittem, hogy csak karcos, de sajnos nem csak karc, hanem valami mélyebb "bemaródás" van a nyélen.

Remélem ennek ellenére tartós szerszám lesz.

2017. ápr. 3. 20:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Szerszámos blogokat olvasgatva itt a neten találtam olyan bejegyzéseket, hogy szerelőknek a minőségi, nagy névvel rendelkező szerszámokat is sikerült egy-egy erősebb megterhelésnél széttörni.
2017. ápr. 3. 21:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A Straus sajnos tényleg egy igazi ipari hulladék, használhatatlan kategória. Tudnék történeteket írni az ilyen bóvli szerszámokról, de nem hiszem hogy sok gyakorlati haszna lenne.

Nyilván nem mindegy mit várunk el az adott szerszámtól, de általánosságban szerintem elmondható, hogy az ilyen legalja árkategóriába tartózó termékekkel szemben sok elvárásunk nem lehet.

Én mindig azt mondom, meg kell gondolni előre, hogy nagyjából milyen igénybevételnek fogjuk kitenni az adott szerszámot. Ha jól ismerjük a kínálatot, akkor mindig lehet olyat választani, amivel nem lövünk túl a célon, de nem is a garanciáztatásokra megy rá minden időnk.

Lehet valaki azt mondja, bement az xy élelmiszerboltba, vett egy akkus csavarbehajtót, nem égett le az első használatkor, jól mutat a műhelypolcon stb... Ennyi elvárása van az adott szerszámtól, erre gyakorlatilag bármi megteszi.

A másik véglet pedig, aki naponta vinné pl. építkezésekre a szerszámot és legalább 2-3 évig dolgozni szeretne vele, nem pedig a garanciákat érvényesíteni. Ebben az esetben valószínűleg az ár nem lesz döntő szempont.

Ami az előbb említett két felhasználási kategória között helyezkedik el, ott érdemes egy kicsit megfontolni mit is veszünk.

Pl.: Szükségem volt csapágylehúzókra. Vannak nagyon profi készletek 3-400k körül, de tudtam hogy évi 4-5 használattal nem fogom kihasználni. Viszont olyat se akartam ami az első használtkor széthajlik, meg megszakad rajta a menet. Vettem 3db KINGTONY lehúzót, ez nem egy különösebben prémium márka, de bőven használható. Az egész megvolt 50-60k-ból és már vagy 7-8 éve problémamentesen használom.

Egy kicsit elkalandoztam a Straustól, de annyit akartam kihozni az egészből, hogy a felhasználás szabja meg milyen szerszámot érdemes venni. Arra, hogy kitegye az ember a polcra, arra megfelel a Straus is, de egyébkét egy hulladék. Munkára nem ajánlom.

Ettől függetlenül, szerintem egy torx bitből azért meg lehet venni a profit is, az se kerül olyan egetrengető összegbe. Például egy WIHA vagy WERA bit, ami azért eléggé top kategória, is megáll 500-700Ft/db áron. Ha veszel 4-5 méretet, az is max 3k. Szóval itt nem nagyon érdemes spórolni, meg sokat nem is lehet.

A Beta-ról meg csak annyit, hogy régebben tényleg jobbak voltak. Nem is ajánlottam mostanában senkinek. Persze ez nem azt jeleni hogy rossz lenne, csak azon az áron van jobb is.

2017. ápr. 3. 22:25
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. ápr. 4. 07:39
 6/8 A kérdező kommentje:

Értem, amit "mondasz". Még annyit hozzáfűznék a témához, hogy régen, ha megvettél egy minőséginek tartott szerszámot, gépet, akkor biztos lehettél benne, hogy tényleg minőséget kaptál és hogy hosszú évekig, évtizedekig kiszolgált a megvásárolt termék. Mára azonban ez a dolog már egy kicsit megváltozott. Ma már nem lehet biztos az ember szinte semmiben sem, csak ami elmúlt :-) - szoktam mondani viccesen. De tényleg.

Manapság egy jó nevű cég márkajelzése sem biztosíték arra, hogy tényleg minőséget vásárol az ember. Mondok egy példát. Kezembe került egy B.ta Philips csavarhúzó. Nagyon kényelmes a fogása, jó vele dolgozni, de a múltkor néztem éppen a pofáját, hogy a keresztélek eléggé megviseltnek látszanak. Pedig csak nagyon kis igénybevételnek van kitéve. (A fűnyíró műanyag burkolatából szoktam a csavarokat ki-, betekergetni vele.) Szóval hiába márkás ez a csavarhúzó, mert a kényelmes munkavégzésen kívül sokkal többet nem nyújt az embernek. Az ára pedig lényegesen több, mint egy bármilyen más csavarhúzónak. Ezért sokszor úgy csinálom - ahogy írtad is - ,hogyha vásárolni szeretnék, akkor próbálom magamnak azokat a termékeket kiválasztani, amelyek a teljesen gagyi és a profi termékek közé esnek.

(A fenn említett dobozos torx bitfej készletet nagyon régen vettem, amikor még a minőség nem, hanem csak a mennyiség számított nekem. :-))

Szerintem a teljesen gagyi "cuccok" -legyen az bármi, a szerszámoktól kezdve a ruhaneműkön át a mindennapos használati tárgyakig - egy forintot sem érnek. Sőt, én még meg is büntetném azokat a gyártókat, akik ilyen termékeket állítanak elő, mert ezzel csak a szeméthegyeket növelik és a Föld természeti erőforrásait zsigerelik ki. Arról nem is beszélve, hogy teljesen jogszerűen, azonban maximálisan etikátlanul verik át a vásárlókat ezekkel a használhatatlan, ergonómiailag teljesen nulla, gagyi termékekkel. Csak hát a pénz a nagy úr!

Azért is tettem fel itt a kérdést, mert ez a torx készlet is nagyon szépnek, igényes kidolgozásúnak néz ki, de lehet, hogy az első jobban berohadt futóműcsavarnál megadná magát. Mivel a szerszámoknál kevés a jó kinézet, ezért elég nehéz megítélni, hogy mi a jó és a rossz szerszám.

(Straus gázégőt egy fél percig sem tudtuk használni, mert nemcsak gagyi, de még életveszélyes is. Visszagyulladt a szabályozószelepnél a láng, a gázmennyiség szabályozógombja pedig leesett, mert csak úgy rá volt nyomva, semmi rögzítés. Hogyha hirtelen, ha el kell zárni a lángot valamiért, akkor nem tudja az ember, mert nincs gomb. "Jó van az úgy, megtart az amíg eladják"- címszóval gyártották. )

2017. ápr. 4. 08:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Jól írják, a Straus Austria a létező legsilányabb.

A nagy nevek mostanra úgy működnek, hogy van nekik 2-3 különféle minőségük, egy profi, egy jobbféle otthoni használatra, meg egy olyan, ami a még tűrhető kínai minőségnek felel meg, és tényleg Kínában is csinálják.

Pl. a zöld Bosch gépek ilyen gagyik, a kékek meg szupererősek. (Persze, gyári hiba a legjobb szériában is előfordul.)

Vagy pl. a Stihl is az olcsó hobbigépeit Kínában gyártatja, persze, egy bizonyos minőséget azért így is garantálnak.

A Beta szerszámról egy történet: a cégnél, ahol dolgoztam, egy defektes külföldi kamionról nem tudták levenni a rárohadt kerékanyát. A sofőrnek volt egy Beta csőkulcsa, csak ilyen csőből összenyomott. Azt tették a kerékanyára, a lyukán átdugtak egy betonvasból készített pajszert, arra húztak egy 2 m-es vascsövet, annak a végén hintázott egy 150 kg-os szerelő, mire az anya végül engedett.

És a lemezből készített csőkulcsnak semmi baja nem lett.

2017. ápr. 4. 17:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Ami szép és jó, ha csavarlazító+15perc+rákalapálás után történik, esetleg némi hőbevitellel, ha másképp nem megy.
2017. ápr. 4. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!