Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért megy tönkre pár óra...

Miért megy tönkre pár óra használat után a Tungsram kompakt spirál fénycső?

Figyelt kérdés

1-2 éve vásároltam ilyen kompakt fénycsövet azért, hogy spóroljunk a villanyszámlán.

[link]

Alig volt használva ez a típusú fénycső és egy nagy pukkanás, szikrázás közepette megadta magát. Ezért kár vásárolni drága pénzen ilyen "égőket". Főleg, hogy a fényereje és a színe meg sem közelíti a régi, jól bevált 60 és 100 wattos égőkét. Az ember csak vakoskodik a lakásban, hogy spóroljunk, aztán pedig a megspórolt pénzt rá lehet költeni szemüvegekre és egészségügyre. Teljesen tönkreteszik ezek a gyenge "gyertyafény" izzók az ember szemét. (Tudom ez az én problémám.) Vissza is fogok térni a rendes, normális, hagyományos izzókhoz, még akkor is, ha valamivel többet fogyaszt.

Normális válaszokat előre is köszönöm!

#energiatakarékos izzó #kompakt fénycső #spirál fénycső #Tungsram kompakt izzó #energiatakarékos spirál fénycső
2017. márc. 7. 15:58
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

10-es. Megkérdezhetem, hogy milyen a fűtési rendszered? Új, vékony, rézvezetékes vagy hagyományos? A Vastagcsövesnél az a probléma, hogy a sok szmötyi, ami évek alatt keletkezik és összegyűlik a rendszerben, az nem tesz jót a kondenzációs kazánoknak. Még úgysem, hogyha van a rendszerben szűrő.

2017. márc. 10. 03:22
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Vegyes, kétkörös rendszer. A belső kör hőcserélőkön keresztül fűti a külső köröket.
2017. márc. 15. 13:34
 13/17 anonim ***** válasza:
82%
Még annyit, hogy a külső köröket 2-3 évente átnyomatom, a belső körnél csak a nyomást állítom be évente ha szükséges. Egyébként közben bővült a ház, ez már rézcsöves, illetve padlófűtéses, s ha ezt is hozzáveszem, a megtakarítás jóval több, mint 20 %.
2017. márc. 15. 13:39
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod!
2017. márc. 15. 19:23
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Tungsram mára csak egy jól csengő név sajnos. Első körben a magyar állam szétherdálta majd sz@ré-húgyé privatizálta az amcsiknak, ő a gyártó sorokat a méh telepre hányta, a szakemberek pedig az utcára és a fejlesztéseket is leállította. Azóta a General electric csak szemetet gyártat kínában és felhasználja a korábban sikeres nevet hogy ezt eladhassa. Ez az oka hogy tönkrement a takarékos lámpád. Egyébként pedig az enyém is,és így találtam ide a kérdésedre...)
2017. máj. 8. 03:49
 16/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az utolsó válaszolónak is!

Hasznos választ adtál.

Sajnos ez a jelenség, amit leírtál, nem csak a volt Tungsram-ra igaz, hanem szinte az egész országra. Lásd: cukorgyár, cipőgyár, ruhagyár stb. Ez egy elég lehangoló és szomorú jelenség.

2017. máj. 9. 07:48
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Így van, és ha mindez az érték most a miénk maradhatott volna sokkal sikeresebb ország lennék mára. És nem csak a gazdaság hanem mi, mint magyarok mind munkában mind pedig önbecsülés szempontjából egy magasabb szintet képviselnénk.

A Tungsram-ot rendkívül sajnálom hiszen nagyon szerettem a termékeit. Ma is van még békebeli 230v/100w izzóm ami a szabvány ezer órát jócskán túlteljesítette és elektroncsöveim amiket a legjobbak között tartok számon és építkezek/építkeznék belőlük az erősítőimben.

2017. máj. 11. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!