Mi a különbség a KPE és KP csövek között?
Sziasztok! Néhány kérdésem lenne a KPE csövekről?
Mi a különbség a KPE és KP csövek között?
Hogyan kalkulálod a várható élettartamot a KPE csöveknek? Most itt inkább arra gondolok, hogy a várható állandó víznyomás magasságától és a nyomásértéktől amire méretezték a csövet gyárilag:
Pl. ha veszünk egy 10 báros KPE csövet, akkor hány évre lehat kalkulálni azzal, hogy nem fog eltörni ha általában
3 bár:
6 bár:
9 bár:
nyomású víz megy benne?
És mi a helyzet a KPE idomokkal? Azoknak is ugyanannyi az idő illetve nyomásállósága mint a csöveké?
És az utolsó kérdésem: Számít az, hogy melyik cég által gyártott KPE csövet és idomokat veszek, vagy tök mindegy, mindegyik ugyanazt tudja?
Én nem vagyok szaki, de földben, szerintem az idők végezetéig működik.
Ha fényt (UV) vagy fagyot vagy hajlítgatást kap, akkor már eltörhet pár év alatt.
(Talán mégis ki lehet nyírni a talajban is, ha a nyomás hirtelen változik. pl teljesen kinyitott csap hirtelen elzárásával. Így meg lehet rángatni egy kicsit.)
KPE=kemény polietilén
PE=polietilén (ezt szokták megőgazdasági vagy MGPE csőnek is hívni)
KP csőről nem hallottam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!