Mennyit érdemes rászánni egy asztali körfűrészre és egy szalagfűrészre?
Hogy mennyit érdemes rászánni, az attól függ hobbira vagy munkára kell. Ha munkára, akkor a normálisat kell megvenni, szerintem ez nem kérdés. Ha hobbira, akkor annyit érdemes rászánni, amennyit rátudsz. Csodát felesleges várni, szerszámgépből ami olcsó az olyan is, persze ha arra van keret, akkor kompromisszumot kell kötni. Érdemes a használtpiacot figyelni, ott lehet néha jó vételeket találni.
Így, hogy nem írtál semmi konkrétumot, nem tudok nagyon tanácsot adni, mert szalag és körfűrészből is elég széles a skála, mind méretben, mind árban.
Szalagfűrészből, én pl. ezt nézegetem már egy ideje:
Nem olcsó (kb. 650k), viszont ez minőségi gép, lehet vele dolgozni is.
Hobbira jobban jársz egy normális kézi körfűrésszel. Egy nagy vízmértéket lerögzítesz, mellette eltolod, és nyílegyenesen elvág mindent 4,5-5 cm-ig. Ha hiszed, ha nem, a 10x10-es gerendát kétoldalról 6 méter hosszan elvágtam vele, hogy a kétoldali vágás pontosan egybe esett.
Szalagfűrészből nem érdemes szart venni, mert csak szopás lesz, a jó meg drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!