Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy köszörűgéppel mit lehet...

Egy köszörűgéppel mit lehet köszörülni?

Figyelt kérdés

Örököltem egy köszörűgépet amiben köszörűkövek vannak, kidobni nem akarom mert hátha hasznát tudom venni csak nem tudom mit lehet vele köszörülni. Tudom hogy most sokan segghülyének néznek de tényleg nem tudom és google nem a barátom.

ilyesmi a gép:

[link]

2017. febr. 13. 15:27
 1/8 A kérdező kommentje:
Köveket tudok vele köszörülni? Pl. bazalt, andezit és egyéb magmás társaik.
2017. febr. 13. 15:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Főleg szerszámokat , ollókat késeket vésőket ,fűnyírókését pl de ez a finomságától keménységétől is függ .
2017. febr. 13. 15:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem igazán kövekhez való. fent leírták. A kövekhez vizes kő kell, kisebb fordulattal, esetleg vágni és egybe csiszolni gyémánt lappal.
2017. febr. 13. 16:08
 4/8 anonim ***** válasza:

A köszörű gépen való dolgozás nagyon veszélyes munka .

Óva intelek,minden szakértelem nélkűl, dolgozzál rajt .

Tudni kell mit,hogyan kell nekitartani,és nem is minden anyagot szabad .Nem véletlen oktatják ezt is a lakatos szakismeretben .Olvassál utána kicsit,és megmaradnak az ujjaid .

2017. febr. 13. 16:37
 5/8 anonim ***** válasza:
Acélból készült olyan szerszámokat lehet vele élezni, amelyen a vágóél képezi a szerszám lényegét: háztartási kések, vésők, gyalukés. Jó még hegesztési varratok eltüntetésére (kézben tartható munkadarabnál), sorja eltávolítására, pontos méretre alakításra (reszelő helyett).
2017. febr. 13. 16:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Én kizárólag fúróélezésre és volfrám elektróda hegyezésre használom, meg ha apró darabot igényesen kell kerekíteni, sorjázni, akkor jobb a flexnél, nagy szalagcsiszolóm meg nincs, hogy azon toljam töredék idő alatt őket. Jól írták, tudni kell felrakni a követ, leszabályozni, és tudni kell úgy köszörülni, hogy a kő minél egyenletesebben kopjon. Itt is megemlíteném, hogy a kő oldalát ne használd soha! Soha! Indításkor állj ki a kövek síkjából! Kőcsere után hagyd legalább fél percig üresjáratban forogni, miközben nem vagy előtte! A köveket ne tárold párás helyen! Száraz, fagymentes helyen tárold a köveket, megfelelő védettségben, lehetőleg akasztva, esetleg fekve vagy állítva, de akkor tényleg száraz helyen! Nagyon régi követ ne használj!
2017. febr. 13. 18:04
 7/8 puritan ***** válasza:

Azért annyira nem ördöngős dolog az a köszörű!

Ha nem vagy teljesen kétbalkezes, vegyél föl, egy védőszemüveget, valami erősebb kesztyűt, és egy rossz vasdarabot próbálj meg köszörűlni vele. Szikrázni fog. Nem kell betojni tőle, ez így működik.

Ha nem érzed úgy, hogy meg akar ölni a masina, megpróbálhatsz egy ócska kést is megélezni vele. Akár a kő oldalán is.

Nos egy-két használat után el fog dőlni, hogy kell-e neked ez a szerkezet. Ha úgy érzed, ez nem a Te világod, fényképezd le, és mehet a jófogásra.

Ha működőképes, semmiképpen ne dobd ki, én szívesen adok egy címet, ahol tudják használni...

:-)

2017. febr. 16. 20:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Elmondanám, hogy késélezésre bűn használni. Ha kicsit is jó anyag a penge, nyugodtan el is felejtheted, hogy az volt.
2017. febr. 17. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!