Makita UM 4030 elektromos fűkasza (szegélynyíró) kapcsolóját miért kell tiszta erőből nyomni, hogy működjön a gép?
1000W-os elektromos Makita fűkaszám van. Elég sok jót olvastam a Makita márkáról, hogy minőségi, ipari szerszámgépeket gyárt. Ezért vásároltam évekkel ezelőtt a fenn említett szegélynyírót. Mint utóbb kiderült nagy hiba volt bízni ebben a márkában.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gép rendelkezik egy lágyindítás-kapcsolóval is. Tehát az indítókapcsoló megnyomása után nem mindjárt indul a motor, hanem késleltetve pörög fel az üzemi fordulatszámra. Azonban ennek nem sok köze van ahhoz, hogy a kapcsolóját a mutatóujjal teljes izomból kell nyomni, hogy ne álljon le a gép, illetve hogy egyáltalán elinduljon.
Simán lehetett volna olyan kapcsolót beépíteni ide is, mint amilyeneket a nagy sarokcsiszolókon alkalmaznak. (Több 2-3-4 ujjal lehetne nyomni a kapcsolóját, hogy ne görcsöljön be az ember keze 5 perc használat után.)
Neten utánaolvasva ennek a problémának, már másoknak is feltűnt ez a hiba. Tehát nem egyedi esetről van szó.
Elsősorban olyan személyek véleménye érdekelne, akik használtak már ilyen gépet, illetve akik Makita gépekkel dolgoznak.
Normális, építő jellegű válaszokat előre is köszönöm!
Köszönöm a válaszod!
Szétszedtem már, de össze is raktam. (elment a kedvem attól, hogy én buheráljam a drága, "minőségi", új gépet) Egyébként a kapcsolót magát nagyon nem lehet szétszedni, mert préselt, egybeöntött alkatrész az egész.
Az a baj a kapcsolóval, hogy nagyon a "végén fog". Azaz csak akkor kapcsolja az érintkezőket, ha teljesen, csontig benyomom a gombot. Nem olyan kapcsoló van ebben a gépben, mint pl. egy fordulatszám-szabályzós fúrógépben.
Azért kell nagyon nyomni a gombot, hogy a kapcsolót mindig a végállásában tudjam tartani, mert ha nem így teszek és egy nagyon kicsit visszaengedem a gombot, akkor már oldja is az érintkezőket, és akkor leáll a gép.
Köszönöm!
Írtam a szervíznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!