Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Tönkrement a gázbojlerom,...

Tönkrement a gázbojlerom, milyet vegyek? Gázosat vagy elektromosat?

Figyelt kérdés

az árukeresőn néztem, és úgy látom az elektromosok jobban mennek... ahhoz külön ki kell építeni az áramot, nem?

engem a legolcsóbb megoldás érdekelne...

az elektromostól azért félek hogy megemelné szerintem nagyon a villanyszámlát, mennyit áramot fogyasztana el pluszban? egy 5 fős család vagyunk

2017. febr. 8. 16:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Maradnék a gázbojlernél, egy kisebbnél.
2017. febr. 8. 16:36
 2/5 anonim ***** válasza:

gáz olcsóbb, az elektromos azért megy jobban, mert a régi házak nagy részében nincs kiépítve a gázvezeték a bojlerhez.

így nincs választásuk, marad az elektromos.

egyébként lehet az elektromoshoz bojlerhez időkapcsolót rakni, úgy valamivel le lehet faragni az árából, meg ha van éjszakai mérőóra akkor arra kötni.

viszont én akkor is a gázt ajánlom, a mai modern bojlerek már nagyon jól tartják a hőt, sokkal gazdaságosabb mint az elektromos.

2017. febr. 8. 16:41
 3/5 anonim ***** válasza:

az elektromosak azért mennek jobban mert sok helyen az van és nsz,hogy egy gázos kerüljön oda hát ... vannak követelmények + sokkal több papírmunka stb = sokkal több pénz.

Meg ahol vezérelt áram van ott már abszolút nem éri meg egy gázosra lecserélni.

Nekünk volt villany és nagyon rühelltem,hogy havi átlag 6000ft-ot fizettünk a bojlerra (nincs vezérelt) és elfogy a meleg víz...majd legalább 1 óra várakozás,hogy ismét azért normális hőmérsékletű jöjjön belőle.

Mi gázra cseréltük,de csak azért mert központi fűtést csináltattunk és a villanybojler helye tökéletes volt minden szempontból a kombi kazánnak. Végre a meleg víz se fogy el pláne miután átfolyós

2017. febr. 8. 17:06
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm...még jöhetnek kommentek
2017. febr. 11. 13:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Vezérelt árammal 4 fős családnak 5-6ezer egy hónapban az elektromos. De azzal is számolj hogy egy 120 literest hamar ki tud fürödni egy 5 tagú család, és utána nem lesz melegvíz.
2017. febr. 11. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!