Beszakadt ágyneműtartó megjavítása? (NAGYON FONTOS! )
Sziasztok!
Beszakadt az ágyneműtartóm egyik fele ( [link] és ezzel szeretnék kezdeni valamit, valakinek valami ötlet? Nagyon hálás lennék!
Elsőnek arra gondoltam, hogy veszek gorilla gluet ahogy olvastam nagyon jó ragasztó, a két résbe ahol szét van repedve a fedél nyomnék belőle és megpróbálnám kiegyenesíteni a felületét amennyire lehet, hogy úgy kössön meg. Ez valaki szerint lehet tartós megoldás?
Ha igen, ilyen gorilla ragasztót hol tudnék venni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
Nem vagyok asztalos, hasonló esetem volt, csak nekem az alja szakad le és tört el anno.
Ha jól látom a képen,akkor ez egy MDF forgácslap és az repdet vagy szinte tört el két helyen is. A Gorilla Glue valóban jól ragaszt, azonban nem hiszem,hogy jelen törésvonalak mentén elegendő ragasztót lehetne bejuttatni, továbbá nehéz megoldani az egyenletes szorítóerőt is,amíg a ragasztó megköt. A legjobb, ha kicseréled a lapot. Lapszabászatokban vagy nagyobb fatelepeken tartanak MDF lapot. Google is sok találatot hoz, érdemes az árak végett egy keresést végezni, mert a nagy barkácsáruházak horror áron tartják sokszor. Esetleg 2-3 léc hosszában pozdorjacsavarral ráfogatva. Ideig-óráig még tartani fog. Am a ragasztót ha mégis meg szeretnéd próbálni, akkor barkácsboltok, nagyobb áruházak tartanak. (A gorilla mellett érdemes más márkát is megnézni, mert vannak olcsóbb alternatívák nála.)
Egyrészt a gorilla glue nem egy jó ragasztó, inkább térkitöltő, sokkal jobb, és erősebb egy PVA faragasztó. Másrészt a képről nekem faforgácslapnak látszik, amit ugyan elméletileg meg lehetne ragasztani, de akkor már egyszerűbb cserélni. Le kéne venni a kárpitot, a lapot, és magában egy sima, egyenes felületen megragasztani
Valóban jó lenne egy kép a bútorról. Egyelőre úgy tűnik, hogy célszerűbb lenne az egészet kicserélni (akár rétegelt lemezre). Esetleg lécekkel meg lehet próbálni megerősíteni, és azokat az ágyneműtartó oldalába is bevágni, így a terhelés egy részét átvennék a lécek. Viszont így valamennyi hasznos helynek lőttek, plusz a még ép részekbe is bele kell vágni.
Kedves Kérdező!
Vannak dolgok, amik nem visszafordíthatók, amik annyira tönkrementek, hogy nem lehet és nem is érdemes javítani. Ez olyan. Ha az ágy a tiéd és még használni szeretnéd, mert nem tudsz újat venni helyette, két megoldás is mutatkozik:lecsavarozod az ágyneműtartóról az ágyat. Az ágyneműtartót megfordítod fejjel lefelé és így teszed rá a matracos rész, akkor lesz valami alátámasztása és nem esel bele az ágyneműtartóba, természetesen az ágyneműtartót többé nem tudod használni.(Egyszerűbb változata, ha szimplán a földre teszed a matracos részt, az ágyneműtartó vagy kuka, vagy függőleges helyzetbe állítva még lehet belőle polc esetleg.) A másik megoldás:szétcsavarozod a cuccot, mint az előbb. Az egész ágyneműtartóra hosszában(!) fektetsz 2-3 hosszú,erős lécet,erre teszed a fekvőfelületet, amit mostmár nem lehet majd a zsanérok mentén nyitogatni,de legalább nem esel bele az ágyneműtartóba és szükségtárolóként, ha nem is teljes értékében, de megmarag az ágyneműtartó. Ha viszon ez az ágy nem a tiéd, vagy ezt a sérülést el akarod sumákolni, úgy rossz hírem van: nem lehet.Úgyhogy vállald a felelősséget és vegyél egy másik ágyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!