Hogyan tudnám megoldani, hogy a garázsajtó érzékelője
ne működjön, de a garázsajtó meg igen?
Figyelt kérdés
Sajnos nagyon zavaró, hogy a garázsajtó utáni érzékelő miatt folyamatosan felnyílik a garázsajtó miközben csukódik le, ha odamegyünk, elszáll egy falevél, papírzacskó, akármi.. továbbá mindig meg kell várni míg rohadt lassan lemegy és csak utána közlekedhetünk ott.. Nekünk ez nem kell, csak a nyűg van vele.
Hogyan lehet megoldani, hogy ne legyen benne ez a mechanika, azaz mindig működjön a garázs enélkül?
Nagyon egyszerűen ki lehet iktatni, de nem fogom leírni neked, mert ne engem csukjanak le, ha esetleg odaszorítja a kutyát vagy a gyereket!!!
2017. jan. 30. 21:24
2/7 Imre***** válasza:
Ha letakarod előröl pl fekete szigetelőszalaggal akkor már "nem lát". Szerintem ez működő lehet. Nálam a folyosón van pl automatikus villanykapcsoló ami 180 fokban érzékel és ezt szűkítettem le egy kicsit. Itt a belsejébe ragasztottam a szigetelőszalagot, kívülről nem látszik semmi.
Máskülönben a kábelt belül kell megbabrálnod.
De vigyázz tényleg ne történjen ebből baleset. Nincs a motoron egy érzékelő ami tudja hogy, beakadt valami alá?
2017. jan. 30. 21:37
3/7 A kérdező kommentje:
Kutyát, gyereket amúgy is oda tudna igazából szorítani, mert az érzékelő csak az egyik oldalon van, egyrészt, másrészt meg kb 70 cm magasan van, az alá rengeteg kutya, gyerek mászhat. Tehát célnak nem felel meg, de legalább zavar.
2017. jan. 30. 21:47
4/7 A kérdező kommentje:
Ha letakarom, akkor viszont nem lehet lecsukni az ajtót, mert tiltja, ezért nem működő ez a megoldás, más kellene. =/
2017. jan. 30. 21:48
5/7 anonim válasza:
Ezek mind programozhatók, a panel leírásából kihámozható, hogyan lehet ezt a funkciót tiltani. Ez nem mechanika, hanem elektronika, a fotocellát kell tiltani. Viszont ha ez teszed, nem árt, ha az időzített becsukást is kikapcsolod, mert innentől kezdve akkor is csukódni fog automatikusan, ha akadály van az útjában. Nyilván a zárógumi miatt az autóban nagy kárt nem tud tenni, de azért nem árt kiiktatni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!