Hallottatok már ilyenről? Mi a véleményetek? :D
hát barátom elmondom neked, hogy nagyobb városokban évek óta használják már a fent leírt kiegészítőket a bringások.
lehet kapni biciklire indexet, meg vissza pillantó tükröt, sőt olyan LED-es világítótestet hogy a szembejövő szeme kisül a 2000 lumenes fényétől (saját tapasztalat)
A KÖHÉM 6/1990 116. paragrafusa felsorolja, mit kell, és mit szabad a bicajra szerelni.
Villogó irányjelző nincs közte, ezzel vigyázz, ha teszel, egyrészt egy vérmesebb rendőr a létéért megbüntethet, a közlekedőtársak karjelzéses irányjelzésre számítanak (vagy sajnos arra sem). A biztonságodat növeli, ha kiszámíthatóan viselkedsz az úton, az extrát legfeljebb kiegészítőként használd.
Azt én sem tudom, mennyire jelenthet gondot.
Ha javasolhatom: bütykölj, építs, légy kreatív, az csak javadra válhat! Arra viszony nagyon ügyelj, ezzel egyértelmű jelzéseket adj, senkit ne tévessz meg, ami viszont előírás, azt mindig tartsd be. (Bringás irányjelzés Magyarországon: karjelzés. Ha integetsz is, és indexelsz is, aligha veszi a fáradságot bárki, hogy emiatt zaklasson.)
Pár éve még tilos volt a bringán a villogó használata, ritkán, de előfordult hogy emiatt büntettek.
Nem kívántam pénzzel támogatni a rendőrséget, ezért az előírt világítás mellett használtam a 2-3-szor messzebbről észrevehető villogót, én is jól jártam, mert messzebbről észrevettek, és az akkori, idejétmúlt szabályozásnak is megfeleltem.
Tervezz, bringázz, és főleg vigyázz magadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!