Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hallottatok már ilyenről? Mi...

Hallottatok már ilyenről? Mi a véleményetek? :D

Figyelt kérdés
Unatkoztam suliban és gondolkoztam... aztán kitaláltam, hogy "feltúrbózom" a biciklimet egy kicsit :D mi lenne ha tennék rá visszapillantó tükröt, irányjelző lámpát, meg hasonló lámpát mint az autón a reflektor, de nyílván nem olyan erőset csak hasonlót amit ha bekapcsolok akkor az útra rávilágít :D Debil ötlet tudom de kiváncsi vagyok a véleményekre :D

2017. jan. 25. 22:05
 1/9 anonim ***** válasza:

hát barátom elmondom neked, hogy nagyobb városokban évek óta használják már a fent leírt kiegészítőket a bringások.

lehet kapni biciklire indexet, meg vissza pillantó tükröt, sőt olyan LED-es világítótestet hogy a szembejövő szeme kisül a 2000 lumenes fényétől (saját tapasztalat)

2017. jan. 25. 22:10
 2/9 A kérdező kommentje:
akkor csak én vagyok ekkora retardált paraszt ember hogy nem tudok ilyenről? :O sosem láttam még itt nálunk ilyet :O
2017. jan. 25. 22:16
 3/9 anonim ***** válasza:
2017. jan. 25. 22:38
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2017. jan. 26. 07:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Én már gyerekkoromban a Csepel tanyabike-ra tettem ilyen extra kiegészítőket. :-)
2017. jan. 26. 12:14
 6/9 anonim ***** válasza:

A KÖHÉM 6/1990 116. paragrafusa felsorolja, mit kell, és mit szabad a bicajra szerelni.

Villogó irányjelző nincs közte, ezzel vigyázz, ha teszel, egyrészt egy vérmesebb rendőr a létéért megbüntethet, a közlekedőtársak karjelzéses irányjelzésre számítanak (vagy sajnos arra sem). A biztonságodat növeli, ha kiszámíthatóan viselkedsz az úton, az extrát legfeljebb kiegészítőként használd.

2017. jan. 26. 12:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Utolsó kommentelő igazad van de kicsi a város ahol élek szóval nem tudom mennyire jelenthet gondot
2017. jan. 26. 14:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt én sem tudom, mennyire jelenthet gondot.

Ha javasolhatom: bütykölj, építs, légy kreatív, az csak javadra válhat! Arra viszony nagyon ügyelj, ezzel egyértelmű jelzéseket adj, senkit ne tévessz meg, ami viszont előírás, azt mindig tartsd be. (Bringás irányjelzés Magyarországon: karjelzés. Ha integetsz is, és indexelsz is, aligha veszi a fáradságot bárki, hogy emiatt zaklasson.)

Pár éve még tilos volt a bringán a villogó használata, ritkán, de előfordult hogy emiatt büntettek.

Nem kívántam pénzzel támogatni a rendőrséget, ezért az előírt világítás mellett használtam a 2-3-szor messzebbről észrevehető villogót, én is jól jártam, mert messzebbről észrevettek, és az akkori, idejétmúlt szabályozásnak is megfeleltem.

Tervezz, bringázz, és főleg vigyázz magadra!

2017. jan. 26. 16:12
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben! Nagyon köszönöm a hasznos segítséget, tájékoztatót :)
2017. jan. 26. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!