Mit lehet egy olyan tüzéppel kezdeni, ahonnan megrendelek 30 x 50 mm-es tetőleceket, és kihoznak nekem 27 x 47 mm-eseket es nem fogadnak el reklamációt?
Van egy kettő ami valóban 3 centis "véletlenül", de a többi össze vissza van vágva (nem pontos).
Ez normális hogy nem pontosan vágják őket, vagy csak én drámázom túl?
Ezen faanyagok 98% át nem Magyarországon vágják ki. Ott viszont nagy mennyiséget vágnak ki naponta így nem akarnak és nem is tudnak néhány mm-rel foglalkozni.
Én Ács ként dolgozom nagyon sok tüzépen kihúzott faanyag fordul meg a kezeim közt és bizony szinte sosem pontosan akkora továbbmegyek előfordult már olyan is hogy a 10cmx15cm-es gerenda csak 9x14 es volt, ietve a másik kedvencem mikor a rönkvágó szalagfűrészen a lap vágás közben akár 1 cm-es tartományban is mozoghat fel le. Lássuk be hogy egy 2.5x15-ös deszka 50cm-enként 2.8cm-ről 2.2cm közt vándorol, gyalulásnál érdekes tud lenni.
Tehát vagy keresel egy olyan tüzépet ahol ( miután megmértél néhány lécet) jók a méretek, vagy én az 5x15 illetve 5x20-as pallót veszel ha pedig fontos hogy ténylegesen 5x3as legyen akkor 7.5x15-öst így lesz hulladékod de egy ügyes asztalossal ki tudod vágatni pontos méretre vagy nagyobbra és méretpontosra gyalulni.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!