Multifunkciós gépek mennyire tartósak? Megérik az árukat?
Igaz, nem egészen a kérdésedre fogok válaszolni, de: nem szeretem a multifunkciós készülékeket. Minél több funkciós, annál kevésbé jó egy-egy feladat ellátására. Pl: lehet a kombinált fogóval huzalt darabolni, de egy csípőfogóval jobb. Lehet vele szöget húzni, de egy harapófogóval jobb.
Én inkább megvenném a különféle funkciókat ellátó szerszámokat/gépeket külön-külön, ha összeadod lehet, hogy talán nem is drágább.
De hogy off is legyek: tartósság. Használatfüggő. Az említett BOSCH-ra pl. 3 év gari van. Az azért megnyugtató.
Ha valami rezeg, akkor abban valami mozog/forog/stb. Ami mozog, az pedig kopik. Vagy lassan vagy gyorsabban, de elhasználódik.
Barkácsolásra, azaz félévente egyszer elővenni én egy Aldis szerszámot vettem 10k-ért.
Szerintem ennyit megért. Kerti padot csiszoltam vele, szépen vitte, számomra megért ennyi pénzt szintén 3 év garival.
Egy termékbemutatós nyílt nap alkalmával volt alkalmam kipróbálni zöld Bosch-os multigépet is, mely kb. háromszoros árú az Aldishoz képest. Ez egy az egyben visszaköszön a minősében is, gondolom a tartósságban is. De barkácsra már sokallom az árát, ezért vettem az olcsóbbat.
Ha hobbi szinten lenne ilyen szerszámra szükség, akkor már elgondolkoznék egy márkásabb darabon.
Profi/munka szint esetén, pedig csakis az ipari célszerszám jöhet szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!