Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Műanyag ajtó zsanérról leszedése?

Műanyag ajtó zsanérról leszedése?

Figyelt kérdés
Adott egy 208x98cm-es műanyag ajtó, ezt szeretnénk beépíteni az ugyanakkora fa ajtó helyére. Kérdésem, mit és hol kell kicsavarni, lazítani hogy le tudjuk emelni az ajtót a keretről? 3 zsanér tartja, felülről belenézve egy kis csillag alakú műanyag karika van a zsanérokba.
2016. dec. 22. 09:35
 1/5 anonim ***** válasza:
A fa és műanyag tok különbözik belsőleg. A műanyagban van fém betét és ehez van csavarozva a három pánt.Ezzel tartja helyén az ajtót.A faajtó tokban lévő pántjainak a szára bele vannak süllyesztve egy horonnyal és + csavarral.Ha te a műanyag ajtónak a tok részének pántjait akarod feltenni a fa tokra az a kellő rögzítés hiánya miatt kiszakad azonnal,vagy rövidesen,mert a fa tok gyenge ehez.A fa tokba be kell marni egy fához való tok oldali pánt helyét,de ennek a csap átmérője megegyezzen a műanyag ajtó csap átmérőjével, és még nagy valószínűséggel a fa tokot is meg kell munkálni körben,hogy az ajtó csukható legyen és jól zárjon.Jó macerás dolog.Én nem vágnék bele,inkább tokkal,vonóval cserélném.De ha van géped hozzá csináld unalom űzésként,de asztalos nem ok lesz aki vállalja.
2016. dec. 22. 11:56
 2/5 anonim ***** válasza:
1-es vagyok.A leszedése úgy mint a faajtónál.Kitárod 90 fokban és leemeled, mozgatva.Azokkal a csillag alakúakkal az ajtó tokhoz viszonyított magasságát és a tokhoz viszonyított távolságát lehet állítani,mert excenteresek,menettel kombinálva.
2016. dec. 22. 12:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítői szándékot, ment is a zöld kéz :D .

Szerintem vagy én fogalmaztam érthetően, vagy te nem értelmezted jól a kérdést. Természetesen tokkal, vonóval akarom cserélni az ajtót. Jelenleg egy régi fa ajtó van amit leakasztottam a szárnyról, két oldalt bevágtam a tokot, és kiszedtem a komplett tokot a falból. Ennek a helyére megy be az új műanyag ajtó kerete, rá pedig maga a műanyag ajtó. A kérdésem az volt, hogy az új ajtót, hogy tudom leemelni a tokról, mert ugye előbb csak a tokra van szükségem a beépítéshez. Én azt hittem, hogy a műanyag ajtóknál ki kell csavarozni valamit, ahhoz hogy le tudjam emelni, de akkor ezek szerint itt is csak egyszerűen le kell emelni nyitott állapotban. Még nem próbáltam, mert ma jön meg az ajtó, amit bontottam vettem, de teljesen újszerű állapotú, minőségi fél éves ajtó. Ismerőstől van.

2016. dec. 22. 12:27
 4/5 anonim ***** válasza:
A tokról a nyílót nem tudod leakasztani, de a beépítés megy!? :)
2016. dec. 22. 17:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Kedves 4.-ik, már vártam egy hasonló hozzászólót. Elolvasva a kérdésedet, először ideges lettem, majd kicsit belegondolva, mosolyogtam egyet. De nem ám rajtad, hanem magamon. Jogos a kérdésed! A válaszom kedves kérdező, igen pontosan úgy van ahogyan írtad. Még nem akasztottam le műanyag ajtót a tokról, így nem tudtam, hogy ez is ugyanúgy működik mint az egyszerű fa ajtóknál. Féltem, hogy nekiállok mozgatni és közben emelni és csavarral van rögzítve valahol amiről nem is tudok, így kárt teszek a zsanérba. Maga a beépítés szerintem nem nagy mutatvány, keret be a falba, kiékelem, vízmérték, csavarozom, majd púrhab körbe. Hidd el nem a főbejárati ajtónkat akarom elbarmolni, hanem egy melléképület bejáratát cserélem. A legrosszabb ami történhet, hogy nem jól rakom be. Akkor szólok egy mesternek, késsel körbevágjuk a purhabot, és kezdheti a munkát. Kellemes karácsonyi ünnepeket neked!
2016. dec. 23. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!